4 milyar dolar vurgunla sırra kadem basan kripto Kraliçesi Ruja Ignatova ifşa oldu

OneCoin firmasını kuran ve yüzlerce insanı 4 milyar dolardan fazla dolandıran kripto kraliçesi Ruja Ignatova, kendi kendi ifşa etti. FBI'ın 'en çok aranan ilk 10 kişi' listesinde olan kripto kraliçesi her ne kadar kendini ifşa etmiş olsa da yeri halen bilinmiyor. İgnatova'nın halen başında 100 bin dolarlık bir ödül var.

featured

OneCoin dolandırıcılığı ile 4 milyar doları alıp kayıplara karışan “kripto kraliçesi” Ruja IgnatovaFBI‘ın en çok aranan 10 kaçak listesine girdi.

Ignatova’nın yakalanması yönünde bilgi vereceklere 100 bin dolar ödül verileceği duyuruldu. Ignatova’nın birçok yatırımcıyı 4 milyar dolardan fazla dolandırdığı biliniyor.

EN ÇOK ARANAN 10 KAÇAK LİSTESİNE ALINMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), “OneCoin” adlı sahte kripto para birimi ile bazıları ABD vatandaşı olan yatırımcıların 4 milyar dolarını alarak kaçan Bulgaristan doğumlu Ruja Ignatova‘nın “en çok aranan 10 kaçak listesine” alındığını açıklamıştı.

Günler sonra ise olayla ilgili bir gelişme yaşandı. İngiltere’nin başkenti Londra’da satışa çıkarılan lüks bir daire ile Ignatova kendini ifşa etmiş oldu.

ruja ignatova kimdir

‘BİLGİ VERENE 100 BİN DOLAR ÖDÜL’

Dairenin mülkiyeti hakkında ele alınan bilgilerde, mülkün Igtanova’ya ait olduğu ifade ediliyor. By hata ise ülkede değişen bir kanundan kaynaklanıyor.

11 milyon sterlin değerindeki dairenin ise şu an satılıp satılmadığı bilinmiyor.

FBI’ın New York’taki sorumlu müdür yardımcısı Michael Driscoll düzenlediği basın toplantısında, Ignatova’nın yakalanmasını sağlayacak bilgileri verene 100 bin dolar ödül vereceğini ifade etti.

‘GÖRÜNTÜSÜNÜ DEĞİŞTİRDİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR’

FBI’ın aranan listesinde ise dolandırıcı ile ilgili şu ifadeler var: “Silahlı ya da muhafızlarla birlikte seyahat ediyor olabilir. Estetik ameliyat geçirmiş ya da benzer bir yolla görüntüsünü değiştirdiği düşünülüyor”

FBI’ın elindeki bilgilere göre kurduğu şirkette daha ilk günden Ignatova’nın amacı insanları dolandırmakmış. Erkek kardeşiyle yapılan yazışmalarda müşterilerden ‘aptallar’ ve ‘deliler’ olarak bahsedildiği görülmüş.

ruja ignatova instagram

Driscoll, “Büyük miktarda nakitle kaçtı. Para birçok arkadaş satın alabilir ve onun bundan faydalandığını düşünüyorum” dedi.

Manhattan Federal Başsavcısı Damian Williams, “Kripto para biriminin ilk günlerinin çılgın spekülasyonlarından yararlanarak planını mükemmel bir şekilde zamanladı” dedi. Williams, OneCoin’i “tarihin en büyük dolandırıcılık planlarından biri” olarak nitelendirdi.

NE OLMUŞTU

“Kripto kraliçesi” olarak bilinen Ignatova, Bulgaristan merkezli OneCoin Ltd. şirketini saadet zinciri şeklinde yönettiği gerekçesiyle suçlu bulunmuştu.

Savcılar, yatırımcıların yaptıkları satışlara komisyon verilerek başkalarını değersiz bir kripto para birimi satın almaya teşvik edildiğini tespit etmişti.

Ignatova, 2017 yılında ABD’li erkek arkadaşından şüphelenerek evine dinleme cihazı yerleştirmiş, erkek arkadaşının FBI ile iş birliği yaptığını öğrenmişti.

Ignatova’nın piyasaya çıkışı ise 2016 yılında olmuştu. O dönemde şirketini kuran kadın, ‘kriptonun bir geleceğinin olmadığı iddialarına’ kulak asmadığını ifade etmişti.

EN BÜYÜK HAYALİ 30 YAŞINA GELMEDEN MİLYONER OLMAKMIŞ

Mühendis bir baba ile öğretmen bir annenin kızı olan dolandırıcı 42 yaşında ve Alman vatandaşı. Mütavazı bir göçmen çocuğu olan Ignatova’nın en büyük hayali 30 yaşına gelmeden milyoner olmakmış.

Ignatova’nın okul hayatında çok zeki olduğuna ve zengin olmaya takıntılı olduğuna dikkat çekildi. Aynı zamanda tarzına ve imajına da ayrıca takıntılıymış.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir