Kremlin’den “Prigojin” açıklaması! Putin ve Wagner lideri görüştü

Rus Sözcü Peskov, silahlı ayaklanmadan 5 gün sonra Putin, Wagner lideri Prigojin ve komutanları arasındaki görüşmede nelerin kouşulduğunu dair ilk defa açıklamada bulundu.

featured

Rusya geçtiğimiz günlerde Wagner tarafından darbe girişimine maruz kalmıştı.Kısa süren isyan sonrası Kremlin’den yapılan açıklamayla Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in, Wagner paralı asker grubunun kurucusu Yevgeniy Prigojin ve komutanlarıyla silahlı isyanı görüştüğü bildirildi.

GÖRÜŞME 3 SAAT SÜRDÜ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, toplantının, durdurulan isyandan beş gün sonra, 29 Haziran’da yapıldığını duyurdu. Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin’in toplantıya aralarında Prigojin ve Wagner birlik komutanlarının da bulunduğu 35 kişiyi davet ettiğini söyledi.

Rus sözcü, görüşmenin 3 saat sürdüğünü dile getirerek şunları aktardı:

“Söyleyebileceğimiz tek şey, Başkan şirketin (Wagner’in) Özel Askeri Harekat sırasında (Ukrayna’da) cephedeki eylemlerine ilişkin ve ayrıca 24 Haziran olaylarına ilişkin değerlendirmelerini yaptığıdır.”

“ANAVATAN İÇİN SAVAŞMAYA DEVAM ETMEYE HAZIR OLDUKLARINI SÖYLEDİLER”

Putin, komutanların yaşananlara dair kendi açıklamalarını dinlerken, onlara istihdam ve savaş için daha fazla seçenek sundu.

Kremlin Sözcüsü Peskov, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Komutanlar (24 Haziran’da) olanlarla ilgili kendi yorumlarını özetlediler. Devlet Başkanı’nın ve başkomutanlığın sadık destekçileri ve askerleri olduklarını vurguladılar. Anavatan için savaşmaya devam etmeye hazır olduklarını da söylediler.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir