KPSS tercih yerleştirme sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

KPSS-2023/1 tercih sonuçları için geri sayım başladı. Tercih sürecinin 13 Temmuz itibarıyla sona ermişti. Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek için tercih yapan adaylar şimdi "KPSS-2023/1 tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" sorularına yanıt arıyor. Sonuç tarihi verilmese de oldukça kısa bir süre içerisinde detayların paylaşılması bekleniyor. İşte KPSS-2023/1 tercih sonuçları sorgulama ekranı ve detaylar.

featured

KPSS tercih sonuçları merakla bekleniyor. Bilindiği üzere tercih sonuçları 6-13 Temmuz 2023 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Bu kapsamda KPSS-2023/1 tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?” soruları gündemde. Bir önceki tercihler 28 Aralık’ta sona ermiş, sonuçlar 3 Ocak’ta erişime açılmıştı. İşte KPSS tercih sonuçlarında son durum.

KPSS-2023/1 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS-2023/1 tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafından henüz duyurulmadı.

Bir önceki tercihler 28 Aralık’ta sona ermiş, sonuçlar 3 Ocak’ta erişime açılmıştı.

Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar, yerleştirme sonuçlarına, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklar.

Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir