KPSS sınavı neden her sene yapılmıyor?

featured

Bilindiği üzere B grubu (Düz memurluk) Lisans-Ön lisans ve Ortaöğretim mezunlarının katıldığı bu sınav iki yılda bir yapılıyor ve iki yıl boyunca geçerli oluyor. Sadece çiftli yıllarda yapılan düz memurluk yani  Kpss B- Grubu neden iki yılda bir yapılıyor bu sorunun cevabı maalesef yoktur.

Bazı devlet görevlileri ”

Kpss-B grubu sınavı iki yılda bir yapılıyor ancak alım iki sene boyunca 4 defa oluyor. ”  diye görüş bildirseler de sonuç olarak yapılan alımlarda geçerli olan sınav sadece iki yılda bir gerçekleştiriliyor. www.kpsscafe.com.tr olarak düşüncemiz ise bu da bir çok fırsat eşitsizliğine yol açıyor. Kpss-B grubu LisansÖn lisans ve Ortaöğretim sınavının iki yılda bir yapılması bakın ne gibi haksızlıklara sebep oluyor;

Tek yılda mezun olan memur adayları mağdur oluyor. Tek yılda mezun olduysanız memur olabilmek için adaylar  bir sene beklemek zoruna kalıyor.
Girdikleri sınavda başarısız olanlar tekrar memur olabilmek için  tam tamına iki yıl beklemek zorunda kalıyor. Üstelik sadece sınava girmek için iki yıl beklemek gerekiyor, bu sürece atanma süreci de dahil edilince adaylar neredeyse 3 yıl beklemek zorunda kalıyor .
İki yıl boyunca sınava hazırlanan bir aday, sınav gününde hastalanırsa yada sınava giderken küçük kazalar geçirirse iki yıl boyunca tekrar beklemek zorunda kalıyor. Devlet memuru olmaktan başka çaresi olmayan bu aday için toplam harcanan süre 4 yıl olduğu gibi verilen çalışma ve emekler de boşa gitmiş oluyor.
Öğretmen alımları, A grubu uzman alımları, Polis alımları her sene yapılırken . Kpss B grubu alımlarının sadece iki yılda bir yapılması haksızlık doğurmuyor mu?
Ales, Dgs, Ygs sınavları her yıl yapılırken devlet memurluğuna alım sınavı neden iki yılda bir yapılıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir