KPSS sınav yerleri açıklandı mı? ÖSYM KPSS sınav giriş yeri ve belgesi sorgulama sayfası

31 Temmuz’da yurt genelinde yapılacak KPSS sınav giriş yerleri ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. KPSS sınav giriş yerleri ve belgesi erişime açıldı. ÖSYM’nin AİS uygulaması üzerinden T.C. Kimlik No ve şifre girişi ile KPSS lisans sınav giriş yeri ve belgesi sorgulanabiliyor.

featured

KPSS sınav yerleri için gözler ÖSYM’den gelecek son dakika açıklamasına çevrilmişti. KPSS lisans sınavı 31 Temmuz’da yapılacak. Söz konusu sınav esnasında adayların yanlarında KPSS sınav giriş belgelerini bulundurmaları gerekmektedir. KPSS lisans sınav giriş belgesi bu noktada önemli olurken “KPSS sınav yerleri açıklandı mı? Lisans KPSS giriş yerleri ne zaman açıklanacak?” sorularına yanıt aranıyor.

2022 LİSANS OTURUMU KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÖSYM AİS

KPSS sınav yerleri için heyecan dorukta. 31 Temmuz’da yapılacak olan lisans oturumu öncesi KPSS giriş yerleri açıklanacak. KPSS sınav giriş belgesi ÖSYM AİS ekranı üzerinden öğrenilebilecek.

KPSS GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

KPSS lisans Sınav giriş belgeleri açıklandı.

Adaylara katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Adaylar bu belgelerini T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır. Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerini sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin dökümünü yazıcıdan edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

DİKKAT: Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir