KPSS Lisans iptal olur mu? KPSS ÖABT, Ön lisans, Ortaöğretim, DHBT oturumları yapılacak mı, ertelenir mi?

Kopya iddialarının ardından KPSS iptal mi olur, ertelenir mi soruları gündemin en önemli başlığı haline gelirken önümüzdeki haftalarda uygulanacak olan KPSS lisans, ÖABT, Ön lisans, Ortaöğretim, DHBT oturumlarının durumu da merak edilmeye başladı. Peki KPSS 2022 hakkında ne gibi kararlar alındı? İşte KPSS son dakika haberleri...

featured

KPSS Lisans oturumundaki sızıntı iddialarının ardından önümüzdeki haftalarda yapılacak KPSS ÖABT, Ön lisans, Ortaöğretim, DHBT oturumlarının  akıbeti merak ediliyor.

31 Temmuz Pazar günü düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) 30’un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olduğu ve sızdırıldığı iddiası tepkilere neden oldu. ÖSYM’den ise “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.” açıklaması geldi. KPSS’nin ne olacağını merak eden adaylar ise KPSS iptal mi, KPSS 2022 iptal olur mu soruları peş peşe geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan KPSS adaylarına açıklama yaptı.

KPSS İPTAL Mİ? 2022 KPSS İPTAL OLUR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KPSS 2022 ile ilgili çıkan iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirdiğini açıklamış ve “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Devlet Denetleme Kurulu, 2022-KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

YÖK Başkanı Erol Özvar, yaptığı açıklamada, ”2022- KPSS sınavında çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

KPSS 2022 LİSANS, ÖABT, ÖN LİSANS, ORTAÖĞRETİM, DHBT UYGULANACAK MI?

Önemli olan bir diğer konu da şu. KPSS tek bir sınavdan oluşmuyor. Farklı tarihlerde farklı oturumlar gerçekleştiriliyor. Önümüzde aslında 2 sınav daha var. Bunlardan biri KPSS Alan; yani kariyer mesleklerine hazırlanan öğrencilerin girdiği. Diğeri ise öğretmenlerin girdiği Öğretmen Alan Sınavı. Bunların ilki 6-7 Ağustos tarihlerinde önümüzdeki hafta sonu. Diğeri de bir sonra ki hafta 14 Ağustos pazar günü gerçekleştirilecek.

Gündemdeki soru şu. Bu hafta sonu ÖSYM sınavı olacak mı? Çünkü ÖSYM gelen süreçte denetimle birlikte gelen süreçte gerçekleştirilen ÖSYM sınavıyla ilgili bir karar verilecek ama önümüzdeki KPSS sınavlarıyla ilgili bir adım atılacak mı? Bu da merak ediliyor. Sınavlar ertelenir mi, iptal edilir mi, yoksa aynı şekilde planlandığı takvimde gerçekleştirilecek mi? Aslında belki en önemli sorulardan biri bu. Bu soruya yanıt arayacağız. Tüm hafta boyunca da siyasetin gündeminde de bu konu olması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir