Koronadaki yükselişte üç il öne çıkıyor, bu illerde yaşayanlar dikkat

featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Bursa, Antep, Kocaeli, Tekirdağ, Malatya ve Ordu il sağlık müdürleriyle video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıya ilişkin paylaşımda bulundu.

Twitter hesabından paylaşım yapan Koca, toplantıda salgının seyrini, hizmet kapasitesini, filyasyon ekiplerinin performansını ve ek tedbirleri ele aldıklarını belirtti.

Koca salgının belirgin bir hızda arttığı üç ilin Bursa, Kocaeli ve Gaziantep olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı, “Bu illerimizde daha gayretli, daha titiz bir çalışma gerekiyor. Desteğinizin önemi artmış durumda. Mücadelemize desteğinizle güç verin” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yeni tip korona virüsü nedeniyle resmi rakamlara göre 12 bin 672 kişi vefat etti, toplam hasta sayısı da 460 bin 916 oldu. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre dün 7 bin 381 hasta tespit edildi, 161 kişi yaşamını yitirdi. Böylece, salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük hasta ve ölüm sayılarına ulaşıldı.

Bugün saat 17.00’de başlayacak Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca’nın 19.00 sıralarında basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Bilim Kurulu toplantısında kısıtlamaların genişletileceği hatta sokağa çıkma yasağının cumartesi ve pazar günleri 48 saat olarak düzenlenebileceği belirtiliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir