Korona’da ikinci dalga başladı mı?

featured

Asya ülkelerinde son günlerde artan korona virüsü vakaları ikinci dalga endişesi yarattı. Hong Kong’da ilk kez restoranlarda yemek yemek yasaklanırken, Çin’de mart ayından bu yana görülen en yüksek yerel bulaş oranı tespit edildi.
Korona virüsü salgınının ilk ortaya çıktığı Çin ve genel olarak Asya’da ikinci dalga korkusu başladı. Çin’de yerel bulaş oranlarının mart ayından bu yana en yüksek orana çıktığı belirtilirken, Vietnam’da bir kentten 80 bin turist tahliye edilecek. Hong Kong ilk kez restoranları tamamen kapattı; Endonezya’da ise vaka sayısı 100 bini geçti. İşte, Asya ülkelerindeki son gelişmeler:
ÇİN’DE YEREL BULAŞ ORANI YÜKSELİYOR
Salgının ilk patlak verdiği ülke olan Çin’de, mart ayının başından bu yana Covid-19’un en saldırgan dönüşünün yaşandığı belirtiliyor. Ülkede dün, yerel bulaş kaynaklı 57 yeni vaka tespit edildi. Yeni vakaların birçoğunun batıdaki Şincan’da görülürken, kuzeydoğudaki Liaoning kentinde beş gündür üste yeni vakaların tespit edildi. Jilin eyaleti de mayıs sonundan beri ilk kez iki yeni vaka raporladı.
HONG KONG’DA İLK KEZ RESTORANDA YEMEK YASAKLANDI
Son beş gündür 100’ün üzerinde yeni vaka tespit edilen Hong Kong, bugün yeni bir tedbir paketi açıkladı. İkiden fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı, restoranlarda yemek yemek tamamen yasaklandı ve açık hava dahil tüm kamusal yerlerde maske zorunluluğu getirildi. Yeni önlemlerin çarşamba günü yürürlüğe gireceği ve en az yedi gün süreceği açıklandı. Ülkede son 24 saatte rapor edilen vaka sayısı, 145. Bu vakaların 142’sinin yerel bulaş kaynaklı olduğu belirtiliyor.
VİETNAM’DA 80 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLİYOR
Vietnam’da gözler, üç kişide korona virüsü tespit edilen Danang kentine çevrildi. Kentte, çoğunluğu yerel turist olmak üzere, 80 bin kişinin tahliye edileceği açıklandı. Vietnam cumartesi günü, nisan ayından bu yana ilk kez yerel bulaş tespit edildiğini açıklamıştı.ENDONEZYA’DA VAKA SAYISI 100 BİNİ GEÇTİ
Endonezya’da vaka sayıları bugün itibarıyla 100 bini geçti. Endonezya Sağlık Bakanlığı, 1525 yeni vaka ile toplam vaka sayısının 100 bin 303’e, ölü sayısının 4 bin 838’e çıktığını açıkladı. Endonezya bu verilerle, Çin’deki vaka sayısını geçmiş oldu.
MALEZYA’DA YENİ VAKA PATLAMALARI
Malezya’da, tedbirlerin geçtiğimiz ay hafifletilmesiyle 10’dan fazla yeni vaka grubu tespit edildi. Ülkede bu hafta yeni önlemlerin açıklanması bekleniyor.
PAPUA YENİ GİNE’DEN YENİ SEYAHAT KISITLAMASI
Papua Yeni Gine’de, Endonezya, Mikronezya ve Solomon adaları ile sınırlar kapatıldı; ülkeye sadece hava yoluyla girişe izin verileceği açıklandı. Japonya’da ise hükümet, toplu ulaşım kullanımının yeniden arttığına dikkat çekerek iş dünyasını evden çalışmaya yeniden teşvik edecek bir önlem paketi üzerinde çalışıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir