Körfez Turu öncesi Erdoğan’dan “tahıl anlaşması” mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısında konuştu. Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasını bitirmesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bugünkü açıklamaya rağmen Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum. Biz de seyahatten döner dönmez Sayın Putin ile görüşmelerimi yapacağım" dedi.

featured

Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni kapsayacak Körfez turu öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN’DAN TAHIL ANLAŞMASI MESAJI

Erdoğan Rusya tarafından sonlandırılan tahıl koridoru anlaşmasına da değindi. Seyahatten döner dönmez Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir görüşme gerçekleştireceğini belirten Erdoğan, “İstanbul’da tahıl koridoru ile ilgili çalışmaları yürüten heyet var. Bugün Dışişleri bakanım muhatabı ile görüşme yapacak. Süratle bir mesafe alırız. Bizler de Ağustos’u beklemeden bir telefon görüşmesi ile Putin ile adımlarımızı atarız” dedi.

Daha önce 3 kez uzatılan anlaşmanın bir kez daha uzatılması umut edilirken Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov bugün Tahıl Koridoru Anlaşması’nı sonlandırdıklarını duyurdu. Peskov, “Verilen sözler tutulmadı. Tahıl Koridoru Anlaşması bugünden itibaren yürürlükte olmayacak. Rusya’nın şartları kabul edilirse anlaşmaya dönülecek” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak için Birleşmiş Milletler (BM), Rusya, Türkiye ve Ukrayna, 22 Temmuz 2022’de İstanbul’da düzenlenen törenle Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nı imzalamıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir