Konya’da çırağı Mustafa Ayıntablıyım’ı triger kayışı ile döven ustaya komik ceza!

featured

Konya’da, iş yerindeki malzemeyi kırdığı gerekçesiyle o dönem 16 yaşında olan çırağı Mustafa Ayıntablıyım’ı (18) triger kayışıyla dövdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan Fatih Saka (33), 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararı üst mahkemeye taşıyacaklarını belirten Ayıntablıyım, ‘Ben dayak yediğimle kaldım. Şaka gibi bir ceza aldı’ dedi.

2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI

Mustafa Ayıntablıyım ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: ‘Beni triger kayışı ile dövdü. Sonra benden özür diledi. Madem iki tokat atmış o nedenle mi benden özür diledi. Benim hürriyetimi de engelledi. Benim psikolojimi bozdu. Cezalandırılmasını istiyorum’ diye konuştu. Mahkeme, Fatih Saka’nın Mustafa Ayıntablıyım’a yönelik çocuğa karşı eziyet suçunu değil, kapsam itibariyle kasten yaralama suçunu işlediğine kanaat getirerek suçun işleniş biçimi göz önüne alarak 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, eylemi silahtan sayılan aletle gerçekleştirdiği için cezasının yarı oranında arttırarak 2 yıl 6 ay, iyi hal indirimi uygulayarak ta 2 yıl 1 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

‘ŞAKA GİBİ BİR CEZA’

Fatih Saka’nın şaka gibi bir ceza aldığını belirten Mustafa Ayıntablıyım, kararı SABAH’a değerlendirdi.

Ayıntablıyım, “Beklediğim bir karar değildi. Ben bu kadar eziyet çekip, eğer bu adam bu dar az ceza alacaksa adalet benim için yerini bulmadı demektir. Şaka gibi bir ceza aldı. Yaptıkları yanına kar kaldı. Benim yediğim dayakta ona kar oldu. 1,5 yıldır çok zor durumlar yaşadım. Psikolojik destek gördüm. Yaşadıklarım yüzünden çok çabuk tepki veren insanların yanlışlarını yüzüne vuran bir insan oldum. İnsanların kalbini kırmaya başladım. Şu an kimsenin yanında çalışamıyorum. Bir daha böyle bir olayla karşılaşmayayım diye sanayiye gidip çalışamıyorum. Ben bu karara itiraz ediyorum. Hakkımı bir üst mahkemede arayacağım.” dedi.

2019 yılının temmuz ayında Karatay Motorlu Sanayi Sitesi’nde, oto tamir ustası Fatih Saka’nın iş yerinde çırak olarak işe başlayan Mustafa Ayıntablıyım, iddiaya göre ‘malzemeleri düşürüp konsantrasyonumu bozuyorsun, beni sinir ediyorsun’ diyen ustası Fatih Saka tarafından triger kayışı ile dövüldü. Ayıntablıyım, ailesiyle birlikte polise giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınıp serbest bırakılan Saka, ailenin avukatlarının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Fatih Saka ‘çocuğa karşı eziyet’ suçundan tutuklandı.

‘ATTIĞIM SADECE İKİ TOKAT’

Davanın ilk duruşmasında ‘iki tokat attım’ diyerek savunma yapan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Fatih Saka, son kez hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet Savcısı tarafından ‘çocuğa karşı eziyet’ suçundan hakkında 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istenen Saka savunmasında, “Attığım sadece iki tokat. Başka bir şey yapmadım. Çocuğa karşı eziyet suçunu işlemedim. Bizden sonra başka bir iş yerine girdi oradan da çıkartıldı. Bu Mustafa’nın psikolojisinin bozuk olduğunu gösteriyor. Beraatımı istiyorum.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir