Kocaeli’de patlama. TMO silosunda patlama meydana geldi

Kocaeli'de Derince Limanı mevkiinde TMO deposunda büyük bir patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Patlamada 12 kişi yaralandı, 3'ünün durumu ağır. TMO'dan yapılan açıklamada ise, patlamanın toz sıkışması nedeniyle yaşanmış olabileceği belirtildi.

featured

Kocaeli Derince Limanı mevkiinde saat 14.40 sıralarında patlama sesi duyuldu.

Patlamanın Derince Limanı mevkiinde TMO deposunda yaşandığı öğrenildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın patlamada 12 kişinin yaralandığını, durumu ağır olan 3 yaralının entübe edildiğini söyledi.

Büyükakın, silolardaki hasar ve aranan kişi olup olmadığına ilişkin soru üzerine, “Toplam 60 tane silo var. Aralarına girilemedi ancak arkadaşların ilk tespitlerine göre 13 tanesinde yıkım olduğu söyleniyor. İçine girildikten sonra daha detaylı bilgi vermek mümkün. Şu anda içeride kimsenin olmadığına eminiz. Tüm teyitleri arkadaşlar yaptılar. Yaralı sayısında bir artış beklenmiyor. Hepsi bulunmuş ve hastanelere sevk edilmiş vaziyette.”

İhmal olup olmadığı yönündeki soru üzerine de Büyükakın, “İhmal söz konusu olursa yetkili arkadaşlar gerekeni yaparlar, ben belediye başkanı olarak konuya ilişkin değerlendirme yapacak durumda değilim. Bir ihmal varsa gereken yapılır.” değerlendirmesinde bulundu.

TARIM BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATTI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Derince Liman Silosu’nda meydana gelen patlamayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

Bakan Yumaklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Toprak Mahsulleri Ofisimizin Derince Liman Silosu’nda meydana gelen patlamada yaralanan kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum. Kocaelili vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Patlamayla ilgili teknik inceleme başlatılmış olup, gerekli çalışmalar yürütülmektedir” ifadelerine yer verdi.

TMO: PATLAMA TOZ SIKIŞMASI NEDENİYLE YAŞANMIŞ OLABİLİR

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Kocaeli’nin Derince ilçesindeki siloda meydana gelen patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceğinin değerlendirildiğini bildirdi.

TMO, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“TMO Derince Silosu’nda 14.45 dolaylarında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama nedeniyle 13 silo kuyusu ve müştemilatı yapılarında hasar meydana gelmiştir. Patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceği değerlendirilmekte olup detaylı teknik inceleme sonucunda sebebi netleşecektir.”

Nedeni henüz belirlenemeyen patlama Gölcük’ten de hissedildi.

Olay yerine TEM ekiplerinin de sevk edildiği öğrenildi.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

 

DERİNCE BELEDİYE BAŞKANI’NDAN İLK AÇIKLAMA

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün patlamayla ilgili açıklama yaptı. Aygün şöyle konuştu:

Biz deprem olduğunu sandık. Şu an yaralıları hastaneye gönderiyoruz. Şu anda inceleme devam ediyor. Yangın yok. Tamamen bir sıkışmadan sonra patlama oluştu ama şiddetli bir patlamaydı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Derince Limanı’ndaki patlamayla ilgili olarak şunları söyledi:

“Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında buğday tozu kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir sıkışma nedeniyle patlama olduğunu değerlendiriyoruz. İlk andan itibaren UMKE ekiplerimiz, sağlık, AFAD, arama kurtarma ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Arkadaşlarımızı süratle olay yerinden kurtardık ve en kısa sürede sağlık teşkilatlarına gönderdik. Patlama nedeniyle oluşabilecek tehlikelere karşı güvenlik ekiplerimiz gerekli tedbirleri alıyorlar. Enkaz altında kimsenin olmadığını da belirtmek istiyorum. Buğday tozu sıkışması dışında bir patlamada emare söz konusu değil. Konunun uzmanları çok yönlü bakıyorlar.”

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: GEMİLERDE SIKINTI YOK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu olmadığı belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir