KKTC seçimlerini Türkiye kazandı. Ersin Tatar resmen KKTC Cumhurbaşkanı!

featured

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu bugün yapıldı. Başbakan Ersin Tatar kesinleşen sonuçlara göre KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı oldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde sandıklar kapandı, oy sayma işlemi başladı.

Saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi saat 18.00’de tamamlandı ve oy sayımına başlandı. KKTC’de cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, Başbakan ve Ulusal Birlik Partisinin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı yarıştı.

ERSİN TATAR YENİ CUMHURBAŞKANI

KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 738 sandığın yüzde 98’si açıldı. İlk Başbakan Ersin Tatar yüzde 51,81 oy, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da yüzde 48,19 oy aldı.

Kalan son 16 sandık seçimin sonucuna etki etmeyecek! Ersin Tatar KKTC’nin yeni cumhurbaşkanı oldu.

YSK seçim sonuçlarını teyit etti. Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı kesinleşti.

Ersin Tatar’dan ilk açıklama

Ersin Tatar, seçim galibiyetinin ardından yaptığı zafer konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Rauf Denktaş kardeşimize açık destek verdiği için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Güney Kıbrıs’ta günde 200’e yakın vaka açıklanırken, bizde vaka yoktur kardeşlerim. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve yardımcısı Fuat Oktay’a teşekkür etmek istiyorum. Kıbrıs Türk halkı bu topraklarda yaşam mücadelesi verirken, bizlere her zaman yardım eden Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkürü borç sayarız. Seçim malzemesi yapmak için anavatan Türkiye’ye laf uzatanları kınıyoruz.”

Mustafa Akıncı: Hem Tatar’ı hem bu sonucun çıkmasında rol oynayanları tebrik ederim

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı ilk değerlendirmede “Hem Tatar’ı hem bu sonucun çıkmasında rol oynayanları da tebrik ederim” diye konuştu.

Tatar’ın rakibi Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı seçim sonrası ilk açıklamasında şöyle konuştu:

“Neler yaşandığını hep anlattım. Tekrar etmeyeceğim. Sanrım neler yaşandığını da görmeyen kalmadı. Bu normal şartlarda yapılmış bir seçim dersek gerçeği söylemiş olmayız

Sayın Ersin Tatar‘a hayırlı olsun. Bu sonucun çıkmasında rol oynayanları da tebrik ederim. Bundan sonraki süreç siyasi hayatım bakımından 45 yıllık bir dönemin sonudur…

Sonucu kabullenerek hayırlı olmasını diliyorum. Tatar’a görevinde üstün başarılar diliyorum.”

Dışişleri Bakanlığı’ndan tebrik

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ikinci turu gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar’ı tebrik etti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bugün (18 Ekim) ikinci turu gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin örnek demokrasisini ve Kıbrıs Türk halkının siyasi olgunluğunu yansıtan biçimde gerçekleştirilmiş olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Başbakan Sayın Ersin Tatar’ın seçimleri kazandığı bildirilmiştir. Sayın Tatar’ı tebrik ediyor, seçildiği bu yüce makamda başarılar diliyoruz. Sonuçlar, Kıbrıs Türk halkının hür ve egemen iradesini yansıtmaktadır. Kıbrıs Türk halkının gücü, birlik ve beraberliğini toplumsal dayanışma ve demokrasi ilkeleri çerçevesinde sürdürebilmesinden ileri gelmektedir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tüm kurumlarıyla yakın eşgüdüm halinde çalışmayı, Ada’nın ortak sahibi Kıbrıs Türkünün egemen eşitliğini ve Doğu Akdeniz’deki meşru hak ve çıkarlarını her koşulda desteklemeyi, ahdi ve tarihi sorumluluklarımızı hassasiyet ve kararlılıkla yerine getirmeyi her zaman olduğu gibi sürdüreceğiz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir