Kız Kulesi yıkıldı mı? Kız Kulesine ne oldu? Şoke eden görüntü…

İstanbul ve Üsküdar’ın simgelerinden Kız Kulesi ile ilgili sosyal medyada paylaşılan bir görüntü, ‘’Kız Kulesi yıkıldı mı?’’ söylentisini de beraberinde getirdi.

featured

Efsaneler ve çeşitli rivayetlere konu olan Kız Kulesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. İstanbul Boğazının, İstanbul ve Üsküdar’ın simgelerinden olan Kız Kulesi ile ilgili sosyal medyadan şoke eden bir görüntü paylaşıldı.

Restorasyon için etrafı kapatılan kulenin tamamen yıkılmış gibi olduğu görüldü.

İşte o görüntü:

HİLMİ TÜRKMEN: HER GÖRDÜĞÜNÜZ GÖRSELE İNANMAYIN

İddialara ilişkin TELE1’de Hazal Güven’e konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Restorasyon sıkıntısız bir şekilde devam ediyor. Hiçbir problem yok. Her gördüğünüz görsele inanmayın” açıklamasında bulundu.

İşte Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama:

1940’lı yıllarda Kız Kulesi’nde yaşanan yangın sonrasında yapılmış olan betonarme eklenti, alanında uzman isimler olan Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. Feridun Çılı, Han Tümertekin, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet üniversitesi tarafından hazırlanan yapının depreme karşı dayanımının olmadığına ilişkin raporlar ve yine danışman hocalarımızın kontrollüğünde hazırlanan projeler doğrultusunda evrensel koruma ilkelerine bağlı kalarak külah kısmı yapıdan uzaklaştırılmakta, özgün malzemesine uygun olarak yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup 2022 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır.

Sosyal medyada gündem olan Kız Kulesi ile ilgili şöyle yorumlar yapıldı;

Oğlum bu nasıl restorasyon lan? Kule bildiğin yıkılmış gibi gözüküyor? Böyle bir restorasyon yöntemi olabilir mi? Uzmanları bilgi vermeye davet ediyorum. Yanlışlıkla yıkıldığına dair iddialar da var.

Gerçek ise İstanbul’un günümüze ulaşan en eski yapısı yıkılmış demektir. Bazı taşlar zamanın akışında bir dil kazanır, inşa edilmesine imkan verdikleri bir yapının içerisinde yıllar, bazen de yüzyıllar boyunca gördüklerini anlatmak için.

+abi senin kız kulesi vardı ya abi

-ee?

+o artık yok abi haberin olsun.

Kule nerde oğlum? Kız Kulesi’nin yıkılmış olma ihtimali.

Hiç şaşırtmaycaktır. Bir ihtimal, iddia ama olabilitesi de yüksek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir