Kırmızı Oda Keklik, Günahın Üç Rengi kitabındaki Şevket mi? Gülseren Budayıcıoğlu’nun eşcinsellik hakkındaki tepki çeken satırları…

featured

Yapımcılığını OGM Pictures’ın üstlendiği, başrolünde Binnur Kaya’nın yer aldığı ve Gülseren Budayıcıoğlu’nun eserlerinden uyarlanan Kırmızı Oda dizisinin 46. yeni bölümünden ilk fragman yayınlandı. TV8’de ekrana gelen Kırmızı Oda’nın yeni bölümünde Ayta Sözeri sürprizi yaşanacak.

KIRMIZI ODA KEKLİK KİMDİR?

Ayta Sözeri diziye “Keklik” rolü ile dahil oldu.

Ayta Sözeri’nin konuk olarak katılacağı Kırmızı Oda’daki rolü şimdiden merak edildi.

Dizinin fragmanından anlaşıldığına göre Doktor Manolya ve Tuna Keklik’i çok daha önceden tanıyor.

Manolya hanım Keklik’i gördüğünde çok şaşırıyor ve hemen ona sarılıyor. Keklik doktora “Bizim gibiler düşmeye görsün, tekme vuranı çok oluyor!” diyor.

KIRMIZI ODA KEKLİK HANGİ KİTAPTA?

Keklik karakterinin, Gülseren Budayıcıoğlu’nun ‘Günahın Üç Rengi’ adlı kitabında hikayesi anlatılan Şevket olup olmadığı merak konusu oldu.

Gülseren Budayıcıoğlu’nun, Şevket karakterinin eşcinsellik nedenini ‘başka erkeklerde babasını araması’ olarak göstermesi, kitabın çıktığı zamanlarda bir hayli tepki toplamıştı.

Budayıcıoğlu, kitapta Şevket’i şu sözlerle anlatıyor:

GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU EŞCİNSELLİĞİ HASTALIK OLARAK MI GÖRÜYOR?

Gülseren Budayıcıoğlu, kitabında işlediği eşcinsellik konusu ile ilgili verdiği bir röportajda şu ifadeleri kullanmıştı:

“40 yıldır bu işi yapıyorum. İlk 20 yılda daha çok eşcinselle çalışıyordum. Bir cinsel sapma, bir tedavi edilmesi gereken sorun olarak algılanıyordu. Son dönemde bunun bir sapma olmadığını, bir kişilik şekli olduğunu anladılar. Doğanın hatası ya da rengi olarak kabul ediyorlar. Eşcinselim ben beni kurtarın diyerek gelen olmuyor artık, eşcinselim ve başka sorunlarım var diyenler geliyor.

Günahın Üç Rengi adlı kitabımda biraz da bunu anlatmıştım. Bir eşcinsel, bir mazoşist ve bir fahişenin hikayesini anlattım. O zamanlar uç bir yerdi, şimdi de çok farklı değil aslında. Bazı olumsuzlukları görürken olumlu şeyleri de görmeliyiz.”

Gülseren Budayıcıoğlu’nun bu ifadelerine rağmen Günahın Üç Rengi kitabında eşcinsel karakteri anlatırken kullandığı cümleler eleştiriliyor:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir