Kırmızı Oda Zekiye Keklik’in annesi Firuzan’ı kim oynuyor? Kırmızı Oda Firuzan’ın gençliği ve yaşlılığı…

featured

Zekiye Keklik’in gerçek hikayesi Madalyonun İçi kitabında geçiyor. Kitapta geçen hikayeye göre Zekiye Keklik pavyonlarda sahne alan şarkılar seslendiren bir karakter olarak geçiyor. Kitapta diziye göre daha ağırbaşlı olduğu biliniyor. Kitapta Zekiye Keklik karakterinin çok fazla geçmediği biliniyor. Dolayısıyla dizide uzun ömürlü olmayacağı biliniyor.

Keklik annesini, ”Anacığımın adı Firuzan, parlayan demekmiş. Adı gibi çok güzel bir kızmış. Ay parçası derler ya hani öyle. İlk çocukmuş annem. Düşük yapmış hep. Babası kuma almış ve üç tane erkek kardeşi doğmuş. O kadar fakir bir ailede doğmuş ki anacım, bazı geceler aç yatarlarmış.” cümleleriyle anlattı. Firuzan karakterinin gençliğini canlandıran isim Şifanur Gül, yaşlılığını ise Ayten Uncuoğlu oynuyor.

ŞİFANUR GÜL KİMDİR?

1995 Ankara doğumlu olan Şifanur Gül, Ankara Üniversitesi Devlet Tiyatrosu Oyunculuk Anabilim Dalı mezunudur. Lise dönemindeyken oyunculuk eğitimi almaya başlamıştır.

Tiyatro oyuncusu olarak çalışmakta iken Focus Film sahibi Nilgün Sağyaşar’ın dikkatini çekti. 2019’da ekranlara gelen Sevdim Seni Bir Kere dizisinde kadın başrol oyuncusu olup Eylül karakterini canlandırmıştır.

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Gülperi karakterini canlandırmış, daha sonra Cam Tavanlar oyuncu kadrosunda da yer almıştır.

 

AYTEN UNCUOĞLU KİMDİR?

24 Mayıs 1946 yılında doğan Ayten Uncuoğlu aslen Eskişehir’lidir. Tiyatroyla başladığı oyunculukta dizi projelerinde de yer almayı başaran Uncuoğlu, Türkiye’de unutulmayan dizilerde yer alarak unutulmaz oyuncular arasında yer aldı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya bölümünü okuduktan sonra Tiyatro bölümünden de mezun oldu.

1988 yılında “Bir Tren Yolculuğu” adlı sinema filminde rol alan oyuncu, bu filmde arka planda kaldı. Fakat 1996 yılında başlayan “Çılgın Bediş” dizisinde rol almaya başlayan Ayten Uncuoğlu, sert yapılı okul müdiresi karakteriyle kısa sürede Türkiye’de sevildi. Ayten Uncuoğlu¸ 2000’li yıllarda da farklı projelerde yer aldı. Ekranların unutulmayan diğer dizilerinden birisi olan Aliye dizisinde yer alan Ayten Uncuoğlu, bu projelerin yanı sıra yine unutulmayan Kavak Yelleri adlı dizide de yer aldı.

 

AYTEN UNCUOĞLU OYNADIĞI DİZİLER

Zümrüdüanka / Azimet / 2020
Hanım Köylü / 2016
Hangimiz Sevmedik / 2016-2017
20 Dakika / 2013
Kavak Yelleri / 2007
Aliye / 2004-2006
Dadı / 2001-2002
Çılgın Bediş / 1996-1999

 

AYTEN UNCUOĞLU OYNADIĞI FİLMLER

Kadın İşi Banka Soygunu / 2014
Usta / 2008

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir