Kırklareli’de sel felaketi 2 can aldı

Kırklareli'nde şiddetli yağış sonrasında taşan dereler, orman içerisindeki bungalov evleri sular altında bıraktı. Arama-kurtarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu 6 kişi kurtarıldı, 2 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp 4 kişi için çalışmalar devam ediyor.

featured

Kırklareli’nde şiddetli yağış sonrasında taşan dereler, orman içerisindeki bungalov evleri sular içinde bıraktı. Ekipler bölgede kayıp tatilciler olabileceği konusundaki teyakkuza girerek arama tarama faaliyeti başlattı. AFAD’dan yapılan açıklamada, arama çalışmalarının ardından 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve 6 kişinin ise kurtarıldığı bildirildi. Kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

BAĞLANTI YOLLARI SULAR ALTINDA KALDI

Kırklareli’nde bir anda bastıran şiddetli yağış dereleri taşırdı. Derelerin taşmasıyla İğneada Demirköy arasında bulunan bağlantı yolları sular altında kaldı.

EKİPLER TEYAKKUZDA

Derelerden taşan sular ormanın içerisinde kurulu bungalov evleri sular altına bıraktı. Ekipler, bungalov evlerde kayıp veya mahsur kalabileceğini değerlendirerek bölgedeki arama ve tarama faaliyetlerini artırdı. AFAD, UMKE’nin yanı sıra askeri araçlarında bölgede çalışmalara katıldı.

AFAD’DAN AÇIKLAMA GELDİ: 2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Konuya ilişkin AFAD’dan yapılan açıklamada, 6 kişinin kurtarıldığı ve 2 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Öte yandan kayıp 4 kişinin de arandığı açıklandı.

4 KİŞİ KAYIP

AFAD’ın açıklaması şöyle: “İğneada Sisli Vadisi’nde bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgede yoğun yağış sonucu 12 kişinin mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz ivedilikle bölgeye sevk edilmiştir. Arama ve kurtarma ekiplerimiz tarafından 6 vatandaşımız kurtarılmış, iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 4 vatandaşımızın arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

VATANDAŞLARA UYARI

Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, fırtına, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir