Kırgızistan’da 7 büyüklüğünde depremden ilk görüntüler

featured

Kırgızistan-Sincan sınır bölgesinde 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Depremin Çin sınırında yaşandığı ve Çin’in yerleşim yerlerinde de hissedildiği öğrenildi. Deprem sonrası ilk görüntüler.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamada, Kırgızistan’ın Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile olan sınır bölgesi yakınında yer alan Kızıl-Su ilçesinin 126 kilometre güneydoğusunda 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirilerek, depremin yaklaşık 28 kilometre derinlikte yaşandığı ifade edildi.

Başkent Bişkek’te de hissedilen deprem nedeniyle halk sokaklara dökülürken, depremde henüz can ve mal kaybı bildirilmedi.

BÖLGE HALKI SOKAKLARA İNDİ

Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem nedeniyle bölge halkı evlerinden sokaklara çıktı. Öte yandan deprem nedeniyle ölen ya da yaralanan sayısıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

DEPREM BİRÇOK ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

Deprem, Çin ve Kırgızistan’ın yanı sıra Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan’da da hissedildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir