Kılıçdaroğlu’nun ‘kaçak sigara satın helaldir’ çağrısı sosyal medyada tepki çekti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen yıllarda yaptığı konuşmasında kaçak sigara satıcısına "Hiç korkma kaçaksa kaçak. Sigara satmaya devam et kardeşim. Ben senin arkandayım." sözleri sosyal medyada tepki topladı.

featured

2014’te partisinin Erzurum Bölge Toplantısı’na katılmak üzere kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında kaçak sigaraya teşvik etmesi sosyal medyada tepki çekti.

“BEN KAÇAK SİGARA SATIYORUM”

Kılıçdaroğlu, kahvede konuştuğu bir kaçak sigara satıcısının “Ben suçluyum kaçak sigara satıyorum.Onunla çoluk çocuğumu geçindiriyorum beni hapse atıyorlar. Çıkıyorum yeniden kaçak sigara satıyorum, başka yapacak işim yok.” dediğini söyledi.

“DEVAM ET KARDEŞİM BEN SENİN ARKANDAYIM”

Kılıçdaroğlu da bu sözlerin üzerine kaçak sigara satıcısını destekleyen bir açıklamada bulundu:

“Dedim ki ‘evine götürdüğün her lokma helaldir ve senin alınterinin hakkıdır’ dedim. Hiç korkma kaçaksa kaçak. Sigara satmaya devam et kardeşim. Ben senin arkandayım. Ona dedim ki. Eskiden bizim tütünümüz, yerli sigarımız vardı. Şimdi var mı? Hayır yok. Kime verdiler. Uluslararası tekellere verdiler. Hep beraber yabancı sigara içiyoruz. Biz tüketiyoruz onlar kazanıyor.”

Kılıçdaroğlu’nun kaçak sigara çağrısı sosyal medyanın gündemine oturdu ve tepki dolu yorumlarla karşılaştı. İşte o yorumlar:

rezalettir. kılıçdaroğlu kaçak sigara satmanın helal olduğunu söylemiş. bu adam ülke yönetmeye talip. ha bu arada kaçak sigara pkk’nın uyuşturucudan sonraki en büyük gelir kapısı tabi. mesela chp istanbul’da kaldırımda kaçak simit sattırmaz, simidi yalnızca belediye satabilir mesela bakın ibb’nin sorumluluk bölgesinde seyyar tezgah açan bir kadına ibb zabıtası uçan tekme atıyor.

ama söz konusu pkk’nın gelir kapısı olan kaçak sigara olunca satın diye çağrı yapıyorlar.

kılıçdaroğlu siyaseten intihar etmiştir. artık ne dediğini bilemez halde paniklemiş durumda. söylediklerinin tamamı tutarsız ve zavallıca.

reisinin bir sonraki seçimi kazanması icin her türlü hamleyi yapan bir sarı muhalefet lideri görüyorum ben…

ama hakkı var; hakkını teslim etmek lazım, kötü polis rolünü çok güzel oynuyor, iyi ve kötü rollerini oynatan tiyatrocuların sgk’sını aynı işletmenin yatırması gibi…

ekonomi bişekilde canlansın istiyor

profesyonel bir psikiyatrist kılıçdaroğlu’nda en az beş hastalık bulur ama götüren yok maalesef.

güldürmüştür. artık sadece gülebiliyoruz bu adama elimizden başka birşey gelmiyor.

adamın açığı o kadar fazla ki kesinlikle aday olmamalı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir