Kılıçdaroğlu’nun Ekmeleddin İhsanoğlu itirafı: ‘Bizim kusurumuz olabilir’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Ekmeleddin beyi anlatamadık. Orada bizim eksiğimiz olabilir. Bizim kusurumuz olabilir. Ben hala kendisini zaman zaman telefonla ararım. Ona sayın Cumhurbaşkanım diye hitap ederim.’’ dedi.

featured

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV’de “Olaylar ve Görüşler” programında; Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un sorularını yanıtladı.

“EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NA SAYIN CUMHURBAŞKANIM DİYE HİTAP EDERİM”

Kılıçdaroğlu’nun Ekmeleddin İhsanoğlu açıklaması şöyle;

(Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterilmesi konusu) Hayır. Ekmeleddin bey Türkiye’nin en saygın insanlarından bir tanesi. Adına uluslararası yarışma yapılan üstelik İtalya’da yapılan, Ekmeleddin İhsanoğlu yarışması…

Kendi alanında dünyada tanınan, sevilen bir kişi. İslam İşbirliğinde görev alırken kadın hakları ile ilgili daire kuran kişi. Ekmeleddin beyi anlatamadık. Orada bizim eksiğimiz olabilir. Bizim kusurumuz olabilir.

Ben hala kendisini zaman zaman telefonla ararım. Ona sayın Cumhurbaşkanım diye hitap ederim. Gerçekten son derece saygın, düzgün, ahlaklı bir insan. Bir bilim insanı. Türkiye’de fazla tanınmıyor ama Türkiye dışında çok daha fazla tanınan bir kişi.

Kitaplarının büyük ölçüde referans olarak alındığı biri.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir