CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan partisine 6’lı masa talimatı! Konuşmak yasak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masadaki çatlağın üstünü örtmek ve karşılıklı çatışmaların önüne geçmek için kendi partisine talimat yağdırdı. Son dönemde HDP ve İYİ Partili vekiller için CHP'li vekiller arasındaki sözlü atışmalar 6'lı masanın liderlerini germişti. Kılıçdaroğlu'nun CHP'lilere 6'lı masa ve liderleri hakkında konuşma yasağı getirdi.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun parti yönetimi ve milletvekillerine “altılı masa”da konuşulan konular hakkında “değerlendirme yapılmaması” talimatı verdiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarına, CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanlarının görüşmelerinde alınan veya alınacak kararlarla ilgili değerlendirmede bulunulmaması talimatı verdi.

CHP’li Bülent Kuşoğlu’ndan 6’lı ittifaka rest: ‘Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır’

Parti Sözcüsü Faik Öztrak da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Öztrak, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, altılı masa ve onu meydana getiren partilerin sayın genel başkanları dışında hiç kimsenin açıklama yapma yetkisi yoktur.” ifadesini kullandı.

KUŞOĞLU “MASA DAĞILIR” DİYEREK TEHDİT ETMİŞTİ

6’lı masada adaylık muamması sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’ndan Kılıçdaroğlu lehine bir çıkış geldi. Kuşoğlu, “Kemal Kılıçdaroğlu dışında bir aday çıkarılırsa masa dağılır” dedi. Kuşoğlu, Mansur Yavaş ismini de veto etti, anketlerin doğru adayı göstermeyeceğini, yalnızca popülariteyi göstereceğini belirtti.

“CHP GENEL BAŞKANI ADAY OLMALI”

Hürriyet’ten Hande Fırat’a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, “CHP’nin adayı kesin olarak Kemal Kılıçdaroğlu mu?” sorusuna, “Kesin ve çok da normal. Ana muhalefet partisi genel başkanını aday çıkarmalı.” yanıtını verdi.

“KILIÇDAROĞLU’NA KARŞI ÇIKARLARSA MASA DAĞILIR”

Kuşoğlu, CHP’nin Kılıçdaroğlu konusunda kararlı olduğunu gösteren ifadeler kullandı, 6’lı masanın aksi durumda dağılabileceğini söyledi. Kuşoğlu, “Aday altılı masanın en büyük partisinden olmalı, bu normal. Karşı çıkan yok. Kılıçdaroğlu’nun adaylığının masada reddedilmesi Türkiye için ne anlama gelir, bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Çalışkan, dürüst, birikimli bir devlet adamı. Buna rağmen olmazsa, Alevi olduğu için reddedildi algısı yerleşecek. Bunu toplum da demokrasi de hazmedemez. Bu durumda karşı çıkarlarsa masa dağılır.” dedi.

“ANKETLERLE ADAY TESPİT ETMEK DOĞRU DEĞİL, KILIÇDAROĞLU OLMAZSA MASA DAĞILIR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, anketler üzerinden bir ismi aday gösterme ihtimaline de yanıt veren Kuşoğlu, “Anketlerle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı tespit etmek doğru mudur? Anketler popülariteyi gösterir sadece. Kılıçdaroğlu dışında aday çıkarmak masanın dağılması anlamına gelir. En büyük partinin isteği olmazsa bozulur.” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir