Kılıçdaroğlu’ndan CHP’li Nihat Genç’e 200 bin liralık tazminat davası

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 ay önce Veryansın Tv'de yayınlanan “Şerefsiz Gandi” başlıklı yazısı nedeniyle yazar Nihat Genç'e 200 bin TL'lik tazminat davası açtı.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seçim öncesi “Size sözüm söz, devri iktidarımızda, beraber iktidar olduğumuzda, istediğiniz tweet’i özgürce atabileceksiniz” demişti ancak daha önceki sözleri gibi bu da yalan oldu.

Kılıçdaroğlu Veryansın TV yazarı Nihat Genç hakkında 200 bin liralık tazminat davası açtı.

“ŞEREFSİZ GANDİ” BAŞLIKLI YAZISI NEDENİYLE DAVA AÇTI

Davanın gerekçesi ise Genç’in 11 Mayıs 2023 tarihinde yayınlanan “Şerefsiz Gandi” başlıklı yazısı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, söz konusu yazıda müvekkiline hakaret ve küfür edildiği, kişilik değerlerine zarar verildiği iddiasında bulundu. Avukat Çelik, dava konusu köşe yazısını okuyan herhangi bir okurun, Kılıçdaroğlu’nun Fetö ile ortak olduğunu, arkasını Fetö Terör Örgütüne dayadığı algısına sahip olacağını öne sürdü.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik sözlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve hükümet yetkililerine 1 liralık, 3 liralık davalar açıyordu. Nihat Genç’ten 200 bin TL istemesi dikkat çekti.

MUHARREM İNCE’YE KAZET KUMPASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Nihat Genç, söz konusu yazısında, Muharrem İnce’ye yönelik sosyal medya üzerinden yürütülen linç kampanyasına ve kaset kumpasına tepki göstermiş, İnce’ye yönelik kumpasın CHP içinde uzantıları olduğuna işaret etmişti. Zaten yakın zaman önce İnce’ye yönelik kumpasla ilgili operasyonlar düzenlenmiş, CHP genel merkezine yakın bazı kişiler de gözaltına alınmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir