Kılıçdaroğlu’na oy vermeyenlere “namert” demişti! Hüseyin Turan’a soğuk duş

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, seçim öncesi Kılıçdaroğlu2na oy vermeyenlere "namert" şeklinde yaftalayan şarkıcı Hüseyin Turan'ın konser programından çıkarttıklarını duyurdu.

featured

Seçim sürecinde AK Parti ve Cumhur İttifakı’na karşı nefret dolu söylemlerde bulunan şarkıcı Hüseyin Turan’a Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden soğuk duş geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Turan’ın konserini iptal etti.

“DEĞERLERİMİZE SAYGISIZLIK YAPTIĞI…”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 29 Temmuz Cumartesi günü Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ile sahne alacak sanatçılar arasında yer alan Hüseyin Turan’ın programdan çıkarıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aktaş, ”61. Bursa Festivali’nin anlaşmaları Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından seçimden aylar önce gerçekleştirilmişti. Ancak seçim sürecinde ve sonrasında bazı sanatçıların toplumumuzu ayrıştırıcı, değerlerimize saygısızlık yaptığı açıklamalarını gördüğümüzde, buna tepkisiz kalmamız beklenemezdi. Bu nedenle daha önce Melike Şahin konserini iptal etmiştik. Bugün de Hüseyin Turan isimli sanatçıyı konser programımızdan çıkarmış bulunuyoruz. Kültür sanat çalışmalarımızda Millî İradeye ve toplumun değerlerine saygı gösteren sanatçılarla yolumuza devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim…” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Turan daha önce yaptığı paylaşımda, ismi ‘Yavuz’ olanlara hakaret edip, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyenleri aşağılayarak ‘namert’ ifadesini kullanmıştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir