Kılıçdaroğlu rüzgar gülü gibi! CHP’den şimdi de Suriyelilere ‘çifte vatandaşlık’ vaadi

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 2023 seçimleri öncesi vaat verdiği kesimler arasına Suriyeliler de katıldı. Daha önce defalarca 'göndereceğiz' dediği Suriyeliler için çifte vatandaşlık önerisi getiren CHP'ye tepkiler çığ gibi.

featured

Türk vatandaşlığına geçen Suriyelilerin 2023’te yekpâre şekilde Erdoğan’a oy vermesini istemeyen Millet İttifakı, düne kadar ‘gitsinler’ dedikleri savaş mağdurlarının gönlünü almaya çalışıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin ve Hatay başta olmak üzere pek çok kentte CHP’li belediyeler Kemal Kılıçdaroğlu‘nun talimatıyla Suriyeliler için özel yardım programları oluşturdu.

CHP’LİLER SURİYELİLERE YARDIM TAŞIYOR

Sığınmacılara yönelik yardım faaliyetlerine CHP il-ilçe örgütü mensupları bizzat katılıyor. Milliyet yazarı Zafer Şahin’in son yazısında verdiği bilgiye göre mesele sadece insani yardımlardan ibaret değil.

Suriyeli sığınmacılara ilişkin araştırmalar yapan bir akademisyenin verdiği bilgiyi paylaşan Şahin, CHP’lilerin 2023’te seçimi kazanmaları halinde Suriyelilerin tümüne ‘çifte vatandaşlık’ vaat ettiğini yazdı.

Alınan bilgiye göre CHP’liler, yardım ulaştırmak için ilişki kurdukları sığınmacılara şunu söylüyor:

“Ülkenizi Erdoğan bu hale getirdi. Avrupa Birliği’nin sizin için yolladığı paraları başka işlerde kullanıyorlar”

SİYASET VE SOSİS…

Milliyet yazarı Zafer Şahin, CHP’nin Suriyelileri yanına çekmeye çalışma taktiğini açığa vurduğu yazısını şu ifadelerle bitirdi:

“Neydi o meşhur söz hatırlayalım… Siyaset ve sosis. İkisinin de nasıl yapıldığını bilseydiniz geceleri rahat uyuyamazdınız.

Muhalefet belli ki ‘Bir oy bir oydur’ diyerek 2023 seçimlerde oy kullanacak Suriyelilerin peşine düşmüş. Yakında ‘Millet ittifakını destekliyorum’ diye açıklama yapan Suriyelileri görürseniz şaşırmayın.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir