Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu’nun başrolü paylaştığı ‘Eflâtun’ filmi konusu ne, oyuncuları kim?

Eflâtun filmi dünya prömiyerini 21-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması bölümünde yapacak. Başrollerini KErem Bürsin ve İrem Helvacığlu'nun paylaştığı filmin detayları merak edildi. Peki Eflatun filmi konusu ne, oyuncuları kim? İşte ayrıntılar...

featured

Başrollerinde İrem Helvacıoğlu ve Kerem Bürsin‘in yer aldığı Eflâtun filmi, dünya prömiyerini 21-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 10. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması bölümünde yapacak.

Boğaziçi Film Festivali Bosphorus Film Lab’ten CGV Mars Dağıtım Ödülü ve Kültür Bakanlığı’ndan yapım desteği alan filmin çekimleri pandemi öncesinde tamamlandı. Çekimler için plato yerine, doğal mekanların tercih edildiği filmin yönetmen ve senaristliğini Cüneyt Karakuş üstleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünden yapım desteği alan filmde, VFX, 2D, 3D, özel ses efektleri, reel görüntüler ve animasyonları bir arada kullanılarak görme engelli bireylerin dünyayı algılayış biçiminin somutlaştırması amaçlandı.

EFLATUN FİLMİ OYUNCULARI

Kerem Bursin’in “Oflaz”, İrem Helvacıoğlu’nun da “Eflatun” karakterini canlandırdığı filmde ayrıca Nazan Diper, Erman Okay, Yıldız Kültür, Melisa Akman, Semiha Bezek, Haydar Köyel, Nagihan Gürkan ve Roza Çelik rol aldı.

EFLATUN FİLMİ KONUSU

“Eflatun, beş yaşındayken görme yetisini kaybeder. Bu süreçte babasının öğrettiği ses ve gölge oyunları ile ekolokasyon yöntemini kullanarak hayata tutunur. Gerçek ile hayalin birleştiği noktada bir yaşam kuran Eflatun, babasından kalma saat tamircisinde çalışır. Yağmurlu bir günde kendisine bir şemsiye emanet edip giden bir adamın sesine aşık olur. Bir gün bir adamın sesini duymasıyla zaman, onun için durur.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir