Kentsel dönüşümde düşük faizli kredi

Kentsel dönüşümün hızlanması için önemli adımlar atılıyor. Kira yardımları 1.000-1.500 TL bandından, 2 bin-3 bin 500 TL’ye çıktı. İkinci hamle ise dönüşüm kredilerinde olacak. Faizin düşmesi, devlet desteğinin artması bekleniyor.

featured

Riskli yapıların yenilenmesi, kentsel dönüşümün hızlanması için yeni destekler geliyor. Evi yıkılan vatandaşa verilen kira yardımında artış yapıldı, şimdi yeni evlerin yapım sürecine ilişkin destekler bekleniyor.

Hürriyet’te yer alan habere göre; dönüşüm kredilerinde faizin yüzde 1’in altına inmesi, çekilen krediye verilen bakanlık faiz desteğinin artması ve vadenin uzaması planlanıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Kentsel dönüşüm kredisinden; konutlarını yeni inşa etmek isteyen hak sahipleri, riskli yapılarda en az bir seneden fazla oturan kiracılar ve riskli yapı tespit edilen farklı konut almak isteyen malikler başvurabiliyor.

kentsel dönüşüm kredisi başvuru

 

Kredi desteği alınabilmesi için binanın riskli olduğuna dair raporların alınmış olması gerekiyor.

BİRDEN FAZLA EVİ ZARAR GÖRENLER NE YAPABİLİR?

Tek bir konut için 600 bin TL kredi alınabileceğini belirten Finansal Okuryazarlık Girişimcisi Özlem Denizmen, maksimumda toplam olarak 5 konuta kadar çıkılabileceğini yani 3 milyon TL’lik kredi sağlanabileceğini belirtti.

BİNA SAKİNLERİ ANLAŞMAZSA İŞİNİZ ZOR

Bütün bina sakinlerinin de hem fikir olmasının şart olduğunu beliren Denizmen “Bina anlaşma ile tahliye edilmeli” dedi.

GÜÇLENDİRME ŞARTI: YÜZDE 40’DAN FAZLA OLMAYACAK

Mevcut evini yıkıp yeniden inşa ettirmekten korkan kişiler ise güçlendirme yapmak istiyor. Ancak güçlendirmenin kentsel dönüşüm maliyetinin yüzde 40’ını geçmemesi gerekiyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir