8 yıldır komada! Kenan Işık’ın sağlık durumu nasıl?

2014 yılında beyin kanaması geçiren usta oyuncu ve sunucu Kenan Işık yıllardır komada. Kenan Işık'ın sağlık durumuna dair yakın arkadaşı son dakika açıklaması yaptı.

featured

21 Mart 2014 günü spor sonrasında saunaya giren Kenan Işık, saunanın ardından fenalaşıp dengesini kaybederek, kafasını yere çarpması sonucu beyin kanaması geçirdi. Kenan Işık o günden bugüne komada… Kenan Işık yıllardır komada olduğu için sağlık durumu ve son hali de zaman zaman merak konusu oluyor.

Kenan Işık’ın sağlık durumuna ilişkin yakın arkadaşı Ozan Zeybek bilgi verdi. A Spor’da konuşan Zeybek Kenan Işık’ın son durumuna dair şunları söyledi:

“KENAN IŞIK’A İYİ BAKILIYOR”

“Nisan’da 8 yıl olacak. Ama bakımı çok iyi. Kenan Işık’ı nasıl biliyorsanız öyle. Her gün sakal tıraşı yapılıyor, besin takviyesi alıyor. Yatan hastalarda genellikle yaralar çıkar, zayıflama olur. Ama Kenan Işık bıraktığımız gibi. Çok iyi bakılıyor. Böyle hafızalarda kaldığı gibi. Ailesi tarafından çok iyi bakılıyor.”

KENAN IŞIK KİMDİR?

Tam ismiyle Yusuf Kenan Işık, 1 Ekim 1947 tarihinde Yeşilyurt, Malatya‘da dünyaya geldi.

Ortaöğrenimini devam ettirdiği yıllarda okul tiyatrosunda oyunculuğa başlayan Işık, ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra lise eğitimi için gittiği Ankara’da Meydan Sahnesi‘ne girdi.

Lise mezuniyetinden sonra da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü‘nde okumaya başlayan Işık, öğrencilik yıllarında tiyatrodan hiç kopmadı ve 1972 senesinde Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu.

Sanat kariyerinde tiyatro oyunculuğunun yanı sıra şehir tiyatroları genel sanat yönetmenliği ve senaristlik de katan usta isim, çeşitli dizilerde de rol aldı.

Ünlü tiyayrocu, bir dönem gazetecilik de yaptı ve sırasıyla Resmî Gazete (1973-1995), Yeni Yüzyıl (1995-1998), tekrar Resmî Gazete (1998-2000), Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalıştı.

Ayrıca 4 Nisan 2005 – 20 Ağustos 2005 yılları arasında Star Haber‘i sundu.

Kenan Işık’ın herkesin gözünde özdeşleştiği işi ise, zamanla ismi değişse de içeriği her zaman aynı kalan Kim Milyoner Olmak İster isimli yarışma programı oldu.

Usta tiyatrocu ve sunucu Kenan Işık, 21 Mart 2014 günü bilinci kapalı halde hastaneye kaldırıldı. 4 saat süren bir ameliyat sonrası, doktorları tarafından hayati tehlikesi bulunduğu bildirildi. Hastaneye kaldırılma sebebinin ise spordan sonra saunaya giren Işık’ın, sauna sonrasında fenalaşıp dengesini kaybederek, kafasını yere çarptığı olduğu belirtildi.

Bu nedenle beyin kanaması geçiren Işık, hemen ameliyata alındı. Olayın olduğu tarihten bu yana komada olan sanatçının tedavisi şu anda evinde devam etmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir