Kemer’de yangının 2. günü! Gece görüşlü helikopterler devrede

Antalya'nın Kemer ilçesinde 2. günde devam eden orman yangını akşam saatlerinde hava desteğinin sonlanmasının ardından tekrar başladı. Bölgeye gece görüşlü 5 helikopter sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

featured

Aşırı sıcaklar Türkiye genelinde etkili olurken Ege ve Akdeniz’de orman yangınları da artmaya başladı. Bölgede başlayan birkaç yangın söndürülürken Antalya‘nın Kemer ilçesinde dün akşam başlayan orman yangını 2. gününde halen devam ediyor. Bir noktada tekrar alevlenen yangına gece görüş özelliği taşıyan 5 helikopter yoğun müdahalede bulunuyor.

 

Kemer ilçesinde dün akşam sat 21.08’de başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Sabah saatlerinde kontrol altına alınmak üzere olan yangın, öğle saatlerine doğru rüzgarın şiddetiyle geniş bir alana yayıldı. Bin 50’nin üzerinde personelin karadan müdahale ettiği yangın söndürme çalışmalarına 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazözle destek verildi.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER DEVREYE GİRDİ

Akşam saatlerinde diğer hava güçlerinin söndürme çalışmasını sonlandırmasıyla, kanyon kısmı tekrar alevlendi. Gece görüş özelliği taşıyan 5 helikopter, yoğun sortiler düzenleyerek alevleri bir yandan yayılmasını önlemeye bir yandan da söndürmeye çalışıyor. Denizden su alan helikopterler, kısa sürede ulaştıkları alana yoğun müdahalede bulunuyor. Bölgede ekiplerin karadan da çalışması sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, akşam saatlerinde Antalya’nın Kemer ilçesinde süren yangın hariç diğer bölgelerdeki tüm yangınların kontrol altına alındığı söylemişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir