Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Fatih Portakal’a azılı muhaliflerden linç

Sözcü TV'de geçtiğimiz günlerde koltuktan kalkmayan Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Fatih Portakal, "Böyle kibirli bakış açısı olamaz. İç Anadolu'yu tamamen bırakmışsınız. Seçmenle dalga geçiyorsunuz. Hangi dünyada yaşıyorsunuz siz ya?" diyerek isyan etti. Portakal’ın bu sözlerine CHP yandaşı Cumhuriyet yazarı Bilgin Gökberk'ten sert cevap geldi.

featured

Seçim hezimeti sonrası “Kılıçdaroğlu istifa” seslerine kulak tıkayarak faturayı MYK’ya kesen ve kendisine bağlı bir MYK kuran Kemal Kılıçdaroğlu’na tepkiler dinmek bilmiyor. Parti tabanının yanı sıra fondaş medya tarafından da hedef alınan Kılıçdaroğlu koltukta kalmaya kararlı. Geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında skandal açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu’na Fatih Portakal‘dan sert tepki geldi.

Portakal, Sözcü TV’de sunduğu ana haberde Kılıçdaroğlu’nu, “Ortaya çıkan tablo ağır bir yenilgi değildir. Sizin de ağır yenilgi demenizi doğu bulmam” ifadesine sert bir dille tepki gösterdi. “Biz sizin askeriniz değiliz ki, biz böyle yandan fondaş falan da değiliz. Siz kime böyle doğru bulmazsınız doğru bulursunuz, onun yetkisi sizde değil. Gururla ayrılabilirsiniz. Bu şekilde pişkinlik içerisinde bulunuyorsunuz” diyen Portakal, sözlerinin devamında da şunları kaydetti:

“Değişim istediğim için gittim sizi destekledim ama şimdi o koltukta oturmamanız için bir yurttaş, bilinçli bir seçmen olarak mücadelemi vereceğim.  Çünkü kaybettiriyorsunuz umutları inançları yok ediyorsunuz ve bir partiyi bitiriyorsunuz.

CHP’nin neden kaybettiğini Kılıçdaroğlu’nu izlerken anlıyorsunuz. Bir lider ancak bu kadar kendisini dibe çekebilir. Böyle kibirli bir bakış açısı olamaz. 28 Mayıs öncesi rol mü yaptınız? Gururlu bir şekilde ayrılabilirdiniz. Ayrılmıyorsunuz.”

“İNSANLARI KÜÇÜMSÜYORSUNUZ BİR DE”

“İnsanları küçümsüyorsunuz bir de yayında. O zaman siz İç Anadolu’yu tamamen bırakmışsınız. Köylü insanları tamamen bırakmışsınız. Şehirlerde mi oynayacaksınız? Alamıyorsunuz da..”

AZILI MUHALİF BİLGİN GÖKBERK’TEN SERT SÖZLER

Portakal’ın Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı sözler gündemdeki yerini korurken, Cumhuriyet yazarı Bilgin Gökberk’ten tepki gecikmedi. Sosyal medya hesabından Portakal’ı hedef alan Bilgin; “F.Portakal sözcü’de tarz değiştirdi,Kemal Bey’e basiretsiz korkak pişkin diyor, hiçbir gazeteci yorumcu sunucunun bir parti liderine bu üslupla saygısızlık yapma hakkı yok, muhalefet medyası muhalefet partilerinden önce kendi içindeki kriptoları, kendisini temizlesin!” ifadelerine yer verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir