Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat’ta PKK’lı dostlarını unuttu: “O Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem Kılıçdaroğlu demesinler”

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat’ta Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuştu.

Tezkereye hayır diyen CHP lideri, “İki kırmızı çizgimiz var biri vatanda diğeri bayraktır.” dedi.

Açıklamasına devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, terörle ilgili iddialı sözler sarf etti.

PKK’lı dostlarını kıramadılar! CHP, Irak ve Suriye tezkeresine “hayır” diyecek

Kılıçdaroğlu, “Terörle mücadeleyi bunlar gibi yapmayacağız. Söz veriyorum o Kandil denen terör yuvayı yerle yeksan etmezsem Kılıçdaroğlu demesinler. Mücadele yürek, bilek işidir.” ifadelerini kullandı.

 

“DOLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satır başları şöyle:

“Bütün mesele, kaynak kimin için harcanır? Üreten için mi, alın teri döken için mi harcanacak yoksa birilerine mi verilecek? Şimdi birilerine veriliyor. Biz ona ‘5’li çete’ diyoruz. Oraya veriliyor, büyük ölçüde. Üretene verilmiyor, çiftçiye verilmiyor. Size verilmiyor ama sizin tarımdan çekilmenizi teşvik ediyorlar, dışarıdan getiriyorlar. ‘Dışarıdan daha ucuza getiriyoruz’ diyorlar.

Dolar arttı, aldı başını gidiyor. Size verilen paradan çok daha fazlasını yurt dışındaki çiftçiye veriyor. Onlar kazanıyor, siz kazanmıyorsunuz. Onlar kar ediyor, siz kar etmiyorsunuz. Biz onlardan mal alıyoruz kazanıyorlar, bir de onların devleti çiftçisine büyük yardımlar yapıyor. İki yerden kazanıyorlar. Siz de kaybediyorsunuz. Bunu değiştireceğiz. Beraber değiştireceğiz.

“O KANDİL DENEN YUVAYI YERLE YEKSAN ETMEZSEM…”

Terörle mücadeleyi bunların yaptığı gibi yapmayacağız. Söz veriyorum, o Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana Kılıçdaroğlu demesinler. Mücadele yürek işidir, mücadele bilek işidir. Efendim ‘Biden bana güldü mü gülmedi mi, Biden benle tokalaştı mı tokalaşmadı mı?’… Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtdışına çıkıp böyle bir pozisyona düştüğünü gördünüz mü? Ben utanıyorum. Selam versin vermesin ya! Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarı her kişinin itibarıdır. Orada bayrak vardır, vatan vardır. Bu bireysel bir mesele değildir.”

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, konuşmanın ardından çiftçiler ve köy muhtarları ile kahvaltı yaptı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir