Kemal Kılıçdaroğlu, İrfan Fidan’a oy verenlere sert çıktı: “Siz hâkim değilsiniz, sarayın militanısınız!”

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay üyeliğine 27 Kasım’da seçilen ve seçildikten hemen sonra, henüz hiçbir faaliyette bulunmadan Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine aday olduğunu açıklayan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan‘a oy veren hâkimlere tepki gösterdi. “107 üye vicdanlarını kiralayarak, iradelerini satarak oy verdi. Tam bir utanç tablosu!” eleştirisinde bulunan CHP lideri, “107 kişiye söylüyorum. Bir kişinin kulu ve kölesi olup o bir kişinin verdiği talimatla oy kullanıyorsunuz. Nasıl FETÖ’nün 140 hâkimine militan dediysem siz de şimdi sarayın militanısınız!” dedi.

CHP lideri, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın, CHP’yi işaret ederek kullandığı, “Ne diyorlar? İktidara gelirsek AK Partiyi kapatacağız, AK Partiyi destekleyen iş adamların şirketlerine el koyacağız, AK Partiye karşı muhalefet etmeyen medya kuruluşlarının kapısına kilit vuracağız diyor. AK Parti ile çalışan memurları işten atacağız, AK Parti’de görev yapanların mülklerine el koyacağız diyorlar. Daha bunun gibi pek çok zırvayı dillerine doluyorlar” sözlerine de tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Ak Partiyi neden kapatalım! Tam bir akıl tutulması. Böyle bir şey ağzımızdan çıkmadı. Bir insan böyle katmerli bir yalanı nasıl söyler hayret ediyorum. Söylenecek tek bir şey var, Allah akıl fikir versin. Demokrasiyi bu ülkede koşulsuz savunan tek partiyiz” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret görüşmeleri sürerken, vergisiz olarak 3 bin 100 lirada kanaat kılınması gerektiği düşüncesini bir kez daha dile getiren CHP lideri, “Asgari ücret ortalama ücrete dönmüş. Asgari ücretten hangi vergiyi alacaksın! Zaten vatandaş geçinemiyor. Sen uyuşturucu ticareti yapan adamdan vergi alacaksın. Kara parayla devleti dolandıranlardan alacaksın vergiyi. Tasarruf yapacaksın önce. Bunlar yapılmıyor. Sıra asgari ücrete gelince para yok! Bu bir siyasi tercihtir! 3 bin 100 lira olmalı asgari ücret. Bunun altında bir asgari ücreti gerçekçi bulmuyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Asgari ücret açıklaması

Gündemde asgari ücret var. Milyonlarca kişi ne olacak diye bekliyor. Bütçe görüşmelerinde açıkladık. Net vergisiz 3 bin 100 lira olması lazım dedik. Asgari ücret ortalama ücrete dönmüş. Asgari ücretten hangi vergiyi alacaksın! Zaten vatandaş geçinemiyor. Sen uyuşturucu ticareti yapan adamdan vergi alacaksın. Kara parayla devleti dolandıranlardan alacaksın vergiyi. Tasarruf yapacaksın önce. Bunlar yapılmıyor. Sıra asgari ücrete gelince para yok! Bu bir siyasi tercihtir! 3 bin 100 lira olmalı asgari ücret. Bunun altında bir asgari ücreti gerçekçi bulmuyoruz.

Seval Türkeş açıklaması

Barajlarımızı biz yaptık onunla övünüyoruz. İç Anadolu’da esnafların piri olan, Hacı Bektaş-ı Veli’yi Mevlana’yı ve aşı Veysel’leri yeteri kadar biliyor muyuz? Neşet Ertaş’ı unuttuk mu? Yörük kardeşlerimizi unuttuk mu? Onların genç kuşaklara aktardıklarını unuttuk mu? Zengin bir kültür ve zengin bir coğrafyamız var. Ama bu coğrafyayı birlikteliğin sembolü olarak değil didişmenin sembolü olarak gündeme getiriyoruz. Ben Seval Türkeş‘i ziyaret ettim. Bir mafya bozuntusunun bir siyasal partini destekçisi olması ve o partini de bu mafya bozuntusuna sahip çıkması cumhuriyet tarihinde bir ilkti ve buna açık gönüllülükle karşı çıkıyor. Mevlana’yı biliyoruz ama acaba felsefesini biliyor muyuz? Yunus Emre’yi biliyoruz ama acaba felsefesini biliyor muyuz? Ne diyor Yunus Emre biz kimseye kin tutmayız düşmanımız kindir bizim. Daha ne desin. Bütün peygamberler kine ve öfkeye karşı çıkmışlardır. Ben kine ve öfkeye hiçbir zaman itibar etmedim bundan sonra da etmeyeceğim.

805 aydın ortak bir bildiri yayımladılar. Neredeyse linç edecekler. Şu Türkiye’nin geldiği hale bakın. Katılır veya katılmazsınız o ayrı bir şey. Ama eleştirinin de bir dozu vardır. Doğruları reddetmek asla doğru değildir. Ki bu bizim darbe anayasının dahi öngördüğü bir düzenlemedir. Ufku kararmış insanların bu bildiriye tepki göstermesini doğru bulmuyorum.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir