Kemal Kılıçdaroğlu, Türk askeri ile EOKA’yı karıştırdı

CHP 100. yıl için hazırladığı videoda bir skandala imza attı. Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı söz konusu videoda Kıbrıs'taki Türk mücahitler diye, Türk bayrağını ele geçiren EOKA'lı teröristlerin fotoğrafı kullanıldı.

featured

umhuriyet Halk Partisi’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. CHP, 100. yıla özel hazırladığı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı videoda akıllara durgunluk veren bir harekete imza attı.

TÜRK MÜCAHİTLER DİYE, EOKA’LI TERÖRİSTLERİN FOTOĞRAFINI KULLANILDI

100. yıl için hazırlanan söz konusu videodaki bir sahnede Kıbrıs Savaşı’ndaki Türk mücahitler diyerek kullanılan fotoğrafta, o dönem Türk bayrağını ele geçiren EOKA’lıların fotoğrafının kullanıldığı görüldü.

Fotoğrafta 23 Nisan 1964’te EOKA’lı teröristlerin ele geçirdiği Türk bayrağı da yer aldı.

 

VATANDAŞ ÇOK YOĞUN TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Biliyoruz ki umut, halkın egemenliği… Cumhuriyet Halk Partimizin 100. yaşı kutlu olsun!” ifadeleriyle paylaştığı skandal video birçok vatandaş ve sosyal medya kullanıcısı tarafından yoğun tepkiyle karşılandı.

CHP’den henüz imza attıkları skandala ilişkin bir paylaşım gelmedi.

EOKA NEDİR?

EOKA’lı teröristler, Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanması için savaşan ve uğraş sarf eden Kıbrıslı Rum silahlı terör örgütüdür.

Yunan ordusundaki Rum bir subay olan Yeoryos Grivas tarafından kurulan EOKA birliği, Yunanistan’da eğitilmiş ve 1958 yılından sonra Kıbrıs Türklerini hedef alarak saldırılar başlatmıştır.

TÜRK KÖYLERİNE SALDIRI DÜZENLEYEREK TOPLAMDA 363 KIBRIS TÜRKÜNÜ ÖLDÜRMÜŞLERDİ

EOKA 20 Aralık 1963 Kıbrıs Türklerine karşı silahlı saldırılar başlattı. Olaylarda toplam 363 Kıbrıslı Türk hayatını kaybetti. Başlangıçta 30 Türk Köyü saldırılara maruz kaldı. Toplam ise 103 köye saldırılar düzenlendi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir