Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin Ankara adayını açıkladı: Mansur Yavaş

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yerel seçimlere 6 ay kala Ankara Büyükşehir Belediye Başkanını açıkladı, "Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır" dedi.

featured

Yerel seçimlere 6 ay kala Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Ankara adayını açıkladı.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş oldu.

AVAŞ GEÇEN HAFTA ADAYLIĞINI İLAN ETMİŞTİ

Mansur Yavaş geçen hafta katıldığı bir törende yeniden aday olmak istediğini açıklamış ve şöyle konuşmuştu: Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim. Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. Ankara’da 25 yıl yaşanan travmayı tekrar yaşatmaya hakkımız yok. Allah nasip ederse, sizler de bize destek olursanız, seçime girip inşallah bir 5 yıl daha sizlerle birlikte olmak istiyorum.

‘TSK GÖZBEBEĞİMİZ’

Kılıçdaroğlu, Tanrıkulu’nun tepki çeken TSK sözleri için, “Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir” ifadelerini kullandı.

EOKA’CILARIN GÖRÜNTÜLERİ

Sosyal medya hesabından paylaştığı CHP’nin 100. yıl videosunda Rum örgüt EOKA’nın fotoğrafının kullanılması ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, konunun aslının farklı olduğunu söyleyerek, “Bu konuda genel başkan yardımcımız bir açıklama yaptı. Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkartması sırasında EOKA’cıların nasıl gömüldüklerini anlatan bir karedir o. Çünkü önce onlar gösteriliyor, arkasından nasıl gömüldükleri ve arkasından da Türk bayrağının nasıl çıktığı gösteriliyor. Bu fotoğraf üzerinden, troller üzerinden CHP’ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir