Katkı payı ödeyen üniversite öğrencileri: “Online eğitimin harcı olmaz”

featured

Önlisans ve lisans eğitimlerinde Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile geçiş yapan, yabancı, dönemini uzatan ve ikinci öğretim okuyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin ödeyeceği katkı paylarına ilişkin ücretler, üniversiteler tarafından yayımlanıyor.

Marmara Üniversitesi’nin dönemlik en düşük 103,50 lira, en yüksek 696 lira olan katkı payı tablosunu açıklamasının ardından öğrenciler, online eğitim alacak olmalarına rağmen zam yapıldığını belirterek üniversitenin katkı payı karara tepki gösterdi.

Ek masrafları karşılamak amacıyla alınan katkı paylarının online eğitim döneminde ödenmemesi gerektiğini ifade ederek,  2019-2020 eğitim yılının ücretlerinin de geri ödenmesini istiyor.

İstanbul Barosu Öğrenci Birliği: “Ücretlerin kaldırılması yahut indirim yapılması konusunda öğrencilerin yanındayız”

İstanbul Barosu Öğrenci Birliği de sosyal medyadan öğrencilere destek verdiği açıklamasında öğrenci katkı paylarının 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na göre hesaplandığını hatırlatarak, “Online eğitimde öğrenci başına düşen cari hizmet maliyeti, pandemi sürecinin ailelerin ve öğrencilerin ekonomilerine olan etkileri göz önünde bulundurularak kaldırılması yahut makul oranda indirim yapılması talebi hususunda bütün öğrencilerin yanındayız” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir