Katil Esed, ülkesine geri dönen Nur Sabbagh’ı işkence merkezinde öldürdü

Suriye’deki savaştan kaçarak, ülkemize sığınan Nur Sabbagh adındaki Suriyeli gencin, katil Esed rejimi tarafından işkence yapılarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

featured

BBC Dünya Servisi’nden Mughira Al Sharif, Suriyeli Nur Sabbagh’ın Nisan 2018’de İstanbul’dan Halep’e dönerken bir kontrol noktasında Suriye rejim güçleri tarafından tutuklandığını duyurdu.

O tarihten itibaren ailesinin Nur Sabbagh ile hiçbir şekilde görüşemediğini söyleyen gazeteci Sharif, Nur’un annesinin cezaevine girip oğlunu görebilmek için 14 bin dolar ödediğini ifade etti. Sharif, ‘’Oğlunu sadece bir kere görebildi, uzaktan, konuşamadan sarılamadan.’’ dedi.

İŞKENCE MERKEZİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Nur’un, “İşkence Merkezi” olarak bilinen Seydnaya Askeri Cezaevi’nde sağlık problemi olmamasına rağmen öldüğünü kaydeden Sharif, ‘’Suriye rejimi 30 Mart 2021’de Nur’un kimliğini ailesine teslim ederek cezaevinde öldüğünü iletti.’’ açıklamasında bulundu.

Sharif, ayrıca Nur’un cenazesinin ailesine de teslim edilmediğini söyledi.

BABASIYLA İLGİLİ ACI DETAY

Nur’un babası Muhammed Walid’in de 10 Eylül 2016 yılında Halep’in Bustan alKasr mahallesine yapılan Rus/rejim bombardımanının ardından kafasına isabet eden 2 şarapnel parçasıyla öldürüldüğü ortaya çıktı.

İşte gazeteci Mughira Al Sharif’in Twitter’dan Nur Sabbagh ile ilgili yaptığı o açıklama:

‘’Türkiye’den Suriye’ye dönen mültecinin acı sonu.

Nur Sabbagh 2018 Nisan ayında İstanbul’dan Halep’e dönerken bir kontrol noktasında Suriye rejimi güçleri tarafından tutuklandı.

Suriye rejimi 30 Mart 2021’de Nur’un kimliğini ailesine teslim ederek cezaevinde öldüğünü iletti.

Tutuklu oğlundan haber alamayan Nur’un annesi cezaevine girip onu görebilmek için 14 bin dolar ödedi, oğlunu sadece bir kere görebildi, uzaktan, konuşamadan sarılamadan.

Nur, “İşkence Merkezi” olarak bilinen Seydnaya Askeri Cezaevi’nde sağlık problemi olmamasına rağmen öldü.

1998 yılında Halep’te dünyaya gelen Nur’un cenazesi ailesine teslim edilmedi.

Nur’un babası Muhammed Walid 10 Eylül 2016’da Halep’in Bustan alKasr mahallesine yapılan Rus/rejim bombardımanı sonucu kafasına isabet eden 2 şarapnel parçasıyla öldürüldü.’’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir