Kastamonu Bozkurt’ta deniz kıyısına cenazeler vuruyor! Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor…

featured

Batı Karadeniz bölgesindeki etkili aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen sel ve su baskınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 38’e yükselirken yerel yöneticiler ulaşılamayan insan sayısının yüksek olması nedeniyle ölü sayısının artacağından endişe duyuyorlar.

“329 kayıp başvurusu var”

Bölgedeki durumu, felaketin merkezi konumundaki Kastamonu Bozkurt’ta bulunan CHP milletvekili Engin Altay şu sözlerle özetledi:

“Tablo vahim. Hükümetin kayıplarla ilgili net bilgi vermemesini, ölenlerle ilgili net bilgi vermemesini çok da doğru bulmuyorum. Panik havası olmasın şüphesiz ama burada onlarca yakınını arayan insana ben rastladım. AFAD’a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi ve bu kayıpların hepsi sel anında kayıp. Sahillerden cesetler toplanıyor bunu Türkiye’nin bilmesi lazım. İnebolu’da bir fabrikanın soğuk hava deposunda cesetler tanı konulana kadar oraya toplanıyor. Şu anda Sinop Ayancık’ta da ben çok net biliyorum 7 ölü var. Burada ölü sayısının çok olacağını maalesef öngörüyoruz.” dedi.

Denizden cesetler toplanıyor

Bölgeden sosyal medyaya düşen videolarda ise deniz kıyısına vuran cesetler görülüyor…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir