Kasko haram mı? Abdullah Gürbüz’den şaşırtan fetva…

Abdullah Gürbüz adındaki hocanın, TikTok’ta paylaşılan bir videosunda kasko ile ilgili verdiği fetva tartışma konusu oldu. Gürbüz, ‘’Kasko yaptırmak haram mı?’’ sorusunu sorarak, cevabını verdi.

featured

Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde uygulanan kasko, alınan mala ek güvence oluyor. Özellikle en çok otomobillere yapılan kaskolar, kaza hâlinde vatandaşın mağduriyetini gideriyor. YouTube’dan sohbet yayınları yapan Abdullah Gürbüz adındaki genç bir hoca ise kasko ile ilgili şaşırtan bir yorumda bulundu.

KASKO YAPTIRMAK HARAM MI?

Abdullah Gürbüz, TikTok’ta yayınlanan bir videosunda; kasko yaptırmanın haram olduğunu söyleyerek, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Gözle görülen, elle tutulan bir hizmetin alınmadığını savunan Gürbüz, bu nedenle kaskonun haram olduğunu söyledi.

Yarının garantisi olmadığına işaret eden Gürbüz, hiçbir zaman kaza-bela olamayabileceğini kaydederek, bu durumun Allah’tan geldiğini aktardı.

Haber Motto, Alo 190 Fetva Hattı’nı arayarak, bu durumu Diyanet İşleri Başkanlığı’na sordu. Fetva görevlileri ise kaskonun kesinlikle haram olmadığını söylüyor. Vatandaşın mağduriyetini giderecek bir güvence-garanti olduğunu anlatan yetkililer, kasko yaptırmanın caiz olduğunu bildirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir