Kartal Tibet’in ölümü sanat dünyasını yasa boğdu! “Güle güle Altar’ın oğlu Tarkan…”

featured

Yeşilçam’a yıllarını veren, oyunculuktan yönetmenlik ve senaristliğe kadar girdiği her işi başarıyla kotaran sanatçı Kartal Tibet, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Oyuncu Civan Canova, Kartal Tibet’in vefat haberini sosyal medya hesabından, “Güle güle Kartal ağabeyim, seni çok özleyeceğim” sözleriyle duyurdu.

Türk sinemasının usta ismi Kartal Tibet 83 yaşında hayatını kaybetti

Ölüm nedeni bilinmiyor

Tarkan filmlerinin yıldızı Kartal Tibet’in vefat haberi, herkesi yasa boğdu. Ölüm nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, sevenleri Twitter’dan paylaşımlarda bulundu.

Suat Yalaz’ın 1960 yılında yarattığı çizgi roman karakteri Karaoğlan’ın sinemaya uyarlanan Karaoğlan: Altay’dan Gelen Yiğit adlı filmde başrolü üstelenerek sanat dünyasıyla tanışan Tibet, “Tarkan” karakteri ile bütünleşmişti.

Sanat dünyası yasa boğuldu

Oyuncu, senarist ve yönetmen Kartal Tibet’in vefatı Türkiye’yi yasa boğarken ünlü isimler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile veda etti.

Armağan Çağlayan: Altar’ın oğlu Tarkan…. Güle güle Kartal Tibet… Yattığınız yer incitmesin… #KartalTibet

Burak Özçivit: Zoraki Koca ilk işim değil ama ilk göz ağrımdı.Tam 14 sene oluyor… Senden o kadar çok şey öğrendim ki, seninle aynı sette olmak her şeyiyle müthişti. Verdiğin bütün emekler için çok teşekkür ederim. Duyunca çok üzüldüm. Allah senden razı olsun, mekanın cennet olsun. Bende yerin çok ayrı Kartal Baba

Gülşen Bubikoğlu: Türk sinemasına çok büyük emek vermiş star oyuncularından , aynı zamanda senarist, önemli bir yönetmen KARTAL TİBET i kaybetmişiz. Çok üzgünüm. Yönetmenliğini kendisinin yaptığı çok başarılı ve en popüler filmlerimden GIRGIRİYE de birlikte çalışmıştık. Çok değerli bir insandı. Huzurla uyusun. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Zafer Algöz: Kartal Tibet’i kaybettik..Türk Sineması’na oyuncu ve yönetmen olarak yıllarca emek verdi.Aynı zamanda Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro oyunculuk bölümü mezunu olarak akademik kariyere sahipti..Büyük Beşiktaşlı..Adı gibi Baba Kartaldı.Ruhu şad olsun.Başımız sağ olsun.

Orhan Aydın: Işık Söndü.. Sahnelerden setlere alkışlarla dolu bir ömür. Toprağınız çiçekler koksun. #KartalTibet

Eray Demirkol: İlk yönetmenim bana nasıl duracağımı, nasıl bakacağımı öğreten adam #KartalTibet Allah rahmet etsin…

Mehmet Ali Erbil: Canım abim, biricik yönetmenim mekanın cennet olsun
Ahmet Kural: Mekanın cennet olsun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir