Karadeniz’de sel can aldı! Zayiat büyüyor

Meteoroloji'nin günler öncesinden uyardığı Karadeniz'de sağanak yağış sele dönüştü. Ordu, Samsun, Giresun ve Tokat'ta sel nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı, dereler taştı, yollar kapatıldı. Samsun'da ise sele kapılan 25 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti.

featured

Meteoroloji’nin günler öncesinden uyarıda bulunduğu Karadeniz Bölgesi’nde şiddetli sağanak yağış etkili oldu. Dün başlayan sağanak yağış nedeniyle yaşanan sel hayatı olumsuz etkilemeye başladı.

ZONGULDAK-İSTANBUL YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kuvvetli yağış nedeniyle Zonguldak-İstanbul kara yolu Zonguldak Bülent Ecevit Hastanesi mevkisinde toprak kayması yaşandı. Güvenlik güçleri, büyük kaya ve ağaç parçalarının düştüğü yolu ulaşıma kapattı. Polis ve jandarma ekipleri, uzun araç kuyruklarının oluştuğu bölgede sadece sağlıkla ilgili acil durumu olanların kontrollü geçişine izin veriyor. Karayolları ve belediye ekiplerinin yolu açma çalışmaları sürüyor.

HEYELAN MEYDANA GELDİ

Sağanak yağıştan en çok etkilenen illerin başında Ordu geldi. Sel nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu Ordu’dan Samsun ve Giresun istikametine ulaşıma kapatıldı. Taşbaşı Mahallesi’nde dere taştı, 2 noktada heyelan meydana geldi. Heyelan sonucu Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapanırken, muhtemel olumsuzluklara karşı teyakkuzda bekleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinesi toprak altında kaldı.

DÜZCE’DE 1 EV TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

Düzce’nin Akçakoca ve Yığılca ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı bölgelerde taşkın yaşandı, bir ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Bölgede devam eden kuvvetli yağış nedeniyle Akçakoca ve Yığılca ilçelerinde taşkın meydana geldi. Cumayeri’ne bağlı Dokuz Değirmen köyünde selin taşıdığı ağaç ve molozların üzerinde bir köpeğin akıntıya kapılarak ilerlediği görüldü. Gölyaka’ya bağlı Değirmentepe köyüne de çayın taşması sonucu bölgeye giriş çıkışlar kapatıldı.

SAMSUN’DA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Etkili sağanak yağış nedeniyle Samsun’un Çarşamba ilçesine bağlı Aşağımusalla Mahallesi’nden geçen Abdal Deresi’nin su seviyesi yaklaşık 4,5 metreye yükseldi. Son olarak dün akşam saatlerinde dere kenarında görülen 25 yaşındaki Türkan Yılmaz için İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğinde görevli dalgıçlar, AFAD’a bağlı Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ile UMKE ekipleri, arama kurtarma çalışması başlattı.

Yılmaz’ın cesedini dere kenarında buldu. Yılmaz’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir