Karadeniz’de keşfin ateşi yandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde üstüne müjde

Türkiye tarihi anlara şahitlik ediyor. Karadeniz gazı devreye alınıyor. Bu esnada Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen müjdeleri duyurdu. Buna göre mutfak ve sıcak su tüketimi bir yıl, ısınma tüketimi ise bir ay boyunca tüm vatandaşlara ücretsiz olacak.

featured

Türkiye tarihi anlara şahitlik ediyor. Karadeniz’de keşfin ateşi yandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Filyos’ta Karadeniz gazının devreye alınması töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

“İki bayramı bir arada yaşamak için buradayız. Birincisi, yarın kavuşacağımız Ramazan Bayramı’dır. İkinci bayramımız, ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda tarihi bir adım olan Karadeniz gazının devreye alınmasıdır.

Yaklaşık 10 bin personelin ve 50 geminin geceli gündüzlü çalışmasıyla ortaya çıkan bu başarının gururu milletimizin tamamına aittir. Dünyanın diğer yerlerinde 6-7 yıl süren keşfedilen gazı kullanabilir hale getirme süresini biz 3 yılın altına indirdik.

Tam kapasiteye çıktığımızda ülkemizin yıllık ihtiyacının yaklaşık yüzde 30’unu buradan karşılayabileceğiz. Bu proje sayesinde sadece ülkemizin doğal gazda dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltmakla kalmıyor aynı zamanda bu bölgeyi önemli bir üs haline getiriyoruz.

ERDOĞAN’DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

Şimdi sizlerle ülkemizin her bir hanesindeki doğal gaz faturasını düşürecek iki müjdeyi paylaşmak istiyorum. Vatandaşlarımızın mutfak ve sıcak su tüketimini bir yıl boyunca ücretsiz veriyoruz.

Isınma tüketimi bir ay boyunca ücretsiz olacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir