Karadeniz’de deprem! İstanbul’da da hissedildi: Depremin büyüklüğü açıklandı

Karadeniz'de bir deprem kaydedildi. Söz konusu deprem, İstanbul ve çevre kentlerde de hissedildi.

featured

Karadeniz’de bir deprem meydana geldi. Deprem; İstanbul dahil birçok ilde hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Karadeniz’de Zonguldak Ereğli ilçesi açıklarında, saat 20.38’de, 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 37.7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

AFAD’dan yapılan son dakika açıklamasına göre, Karadeniz’de Zonguldak Ereğli ilçesi açıklarında, saat 20.38’de, 4.4 büyüklüğünde Deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Karadeniz olarak açıklarken, büyüklüğünü ise 4.5 olarak duyurdu.

“HERHANGİ BİR OLUMSZU DURUM YOKTUR”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrası yaptığı açıklamada, “Karadeniz Ereğli’si açıklarında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz. Ülkemize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem sonrası herhangi bir olumsuzluk olmadığını belirterek, “Karadeniz Zonguldak Ereğli merkezli AFAD verilerine göre 4.4 büyüklüğünde meydana gelen #deprem #İstanbul’umuzda da hissedildi. İlimizde ve ilçelerimizde herhangi bir olumsuz durum yoktur. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” dedi.

AVRUPA SİSMOLOJİ MERKEZİ 4.8 OLARAK AÇIKLADI

Avrupa Sismoloji Merkezi ilk olarak 5.2 olarak açıkladığı büyüklüğü 4.8 olarak güncelledi. Deprem İstanbul, Zonguldak, Adapazarı ve çevre illerden hissedildi. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Zonguldak açıklarındaki depremin büyüklüğünü 4.5 olarak geçti.

KINIK: DEPREMİN ETKİLERİNİ ARAŞTIRIYORUZ

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Deprem Zonguldak açıkları etkilerini araştırıyoruz” dedi.

 

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir