Kapanma olacak mı? Bakan Koca’dan COVID-19’un yeni varyantıyla ilgili önemli açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19'un yeni varyantının şu ana kadar Türkiye'de görülmediğini söyledi. Koca, "Asla kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Griple nasıl mücadele ediyorsak aynı şekilde olacak" dedi.

featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırşehir Valiliğini ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Kırşehir’de 400 yataklı şehir hastanesinin en yakın zamanda açıklanacağını duyurdu.

“VARYANTŞAR (ERİS) BİZİ ASLA ENDİŞELENDİRMESİN”

Covid-19’un yeni varyantı Eris Türkiye’de görüldü mü sorusuna Bakan Koca şu yanıtı verdi:

“Ülkemizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar bizi asla endişelendirmesin ve kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Hala Covid görülüyor. Bu dönemde giderek mutasyonlarla etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz. O nedenle virülansı artan, hastaneye yatışı daha da artıran herhangi bir durum söz konusu değil. Genel korunma tedbirlerimiz gripte nasılsa bundan sonraki süreç de aynı olmalı. Yaşlılarımız, kronik rahatsızlığı olanlar kalabalık ortamlardan, virüs etkisinde olan vatandaşlardan kendilerini korumak için gayret göstermeleri yapılacak uygulamadır”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir