Kandil’in emir eri oldular! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu YSP bayrakları altında miting yaptı

7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katıldığı Van mitinginde, HDP yani seçime girecekleri yeni partileri Yeşil Sol Partisi bayrakları damga vurdu. Kılıçdaroğlu 6 Ekim olaylarının faili Demirtaş'ı hapisten çıkaracağını yenilerken, terörist oldukları belirlenen şehirlere atanan kayyum sistemini de ortadan kaldıracaklarını söyleyerek skandal açıklamalarına yenisini ekledi.

featured

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın başını çeken HDP’nin açıkça Kılıçdaroğlu‘nu destekleme  kararı, terör örgütü PKK’nın elebaşları Murat Karayılan, Sabri Ok, Bese Hozat, Helin Ümit, Duran Kalkan, Mustafa Karasu ve Cemil Bayık’ın yaptıkları yayın ve paylaşımlarla sık sık 7’li koalisyona destek mesajları, Kılıçdaroğlu’nun Van mitinginde kendini açıkça hissettirdi.

DEMİRTAŞ’A ÖZGÜRLÜK VAADİNİ YİNELEDİ

Mitingde söz alan İBB Başkanı Ekrem imamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun mesajlarında 37 kişinin hayatını kaybettiği 6-8 Ekim Olayları’nın azmettiricisi, terörden tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’a özgürlük ve terör örgütü PKK ile iltisaklı oldukları gerekçesiyle belediyeden kovulanları göreve getirme vaatleri damga vurdu.

Van’da HDP bayrakları altında konuşan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Adaletin Ekrem’i de olmaz Selahattin’i de olmaz. Yargısız infaz hiçbir vatandaşa hak görülemez.” dedi.

PKK İLTİSAKLI KİŞİLERİ GÖREVE GERİ GETİRME VAADİNDE BULUNDU

Kılıçdaroğlu terör örgütüne belediyeler üzerinden aktarılan para ve insan kaynağı desteğini kesen kayyum uygulamasının kaldırılacağını ifade ederek “Bu ülkenin insanlarına sözüm var bu ülkeye barışı getireceğim, bu ülkeye kardeşliği getireceğim. Bu ülkede kimse, inancından ve kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecek. Büyük haksızlıklar yapıldığını biliyorum. Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Bütün bunları çözeceğim. Kayyum denen garabet uygulamaları tümüyle bitireceğim.” dedi.

Terör örgütü PKK ile iltisaklı oldukları gerekçesiyle belediyeden kovulanları göreve getirme vadinde de bulunan Kılıçdaroğlu “Belediyeden atılan 306 işçi var onların tamamını işlerine geri alacağız. Adaletin olmadığı yerde çocuklar yatağa aç girer. Sizden çalınan paraların tamamını alacağım en ufak bir şüpheniz olmasın.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir