Kandil’de fotoğrafları çıkan Eylem kod adlı Sevtap Ayman İBB’den istifa etti

İBB’nin Muhtarlıklar Müdürlüğü’nde sekreter olarak işe alınan Sevtap Ayman’ın 2011-2012 yıllarında defalarca Kandil ve Irak’ın kuzeyindeki diğer örgüt kamplarına giderek PKK elebaşlarıyla görüştüğü tespit edilmişti.

featured

İBB Muhtarlıklar Müdürlüğü’nde çalışan Eylem kod adlı Sevtap Ayman “Şahsımın, kızımın ve ailemin güvenlikleri açısından istifa ediyorum” diyerek görevinden istifa ettiğini açıkladı.

‘HEDEF GÖSTERİLDİM’

Yazılı açıklama yapan Ayman, “Son dönemlerde basın yayın organlarında ve sosyal medyada şahsımı açıkça hedef alan yayınlar yapıldı. Basın yayın ilkeleri hiçe sayılarak aleyhimde bir mahkeme kararı olmadan hedef gösterildim. Hakkımda yazılan asılsız bir ihbar mektubu ve bana ait olmayan bir Twitter hesabı referans alınarak ‘suçlandım’. Nitekim yapılan tahkikat neticesinde Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldım” dedi.

SEVTAP AYMAN KİMDİR?

İBB’nin Muhtarlıklar Müdürlüğü’nde sekreter olarak işe alınan Sevtap Ayman’ın 2011-2012 yıllarında defalarca Kandil ve Irak’ın kuzeyindeki diğer örgüt kamplarına giderek PKK elebaşlarıyla görüştüğü tespit edildi. Ayman’ın, vatandaşların kimlik bilgilerine ulaşabileceği bu birimde istihdam edilmesi tepki çekmişti.

Murat Ongun’un övdüğü İBB muhtarlıklar müdürlüğü çalışanı Eylem kod adlı Sevtap Ayman kimdir?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir