Kanada’ya uçan THY kabin memurlarının iltica başvurusunda bulunduğu iddia edildi

featured

Türk Hava Yolları (THY) ile ilgili skandal bir iddia ortaya atıldı. Belediyelerde yaşanan gri pasaport skandalının ardından bir benzerinin THY’de de yaşandığı iddia edildi.

Görevli olarak Kanada’ya uçuş yapan kabin memurlarının, bu ülkeye iltica etmek için başvuruda bulunduğu öne sürüldü.

KİMLİK VE PASAPORTLARINI BIRAKTILAR

Airporthaber’in haberine göre, Kimlik ve pasaportlarını konakladıkları otelde bırakan kabin memurlarının iltica etmek için yasal prosedürleri başlattığı iddia edildi. Kaç kişinin bu yolu kullanarak Kanada’ya iltica başvurusunda bulunduğunun belli olmadığı ancak ekipler arasında çok konuşulan bu yöntemi kullananların sayısının gün geçtikçe arttığı belirtiliyor.

Konu hakkında Sözcü’ye konuşan Havayolu Çalışanları Sendikası (HAVA-SEN) Başkanı Seçim Seçkin Koçak ise iltica hakkında duyumlar aldıklarını belirtti.

İlticanın maaştan çok yaşam koşullarının etkisiyle yapıldığını anlatan Koçak, Z kuşağının taşıdığı kaygıları bu insanların da taşıdığını aktardı.

Türkiye’nin kırılganlığının ve belirsizliklerinin fazla olduğunun düşünüldüğünü dile getiren Koçak, “Sosyal yaşam gibi pek çok etken var. Havacılık çalışanlarının bütün ülkeleri görmesi de bunu etkiliyor. Orada insanlarla tanışıyorlar. Sıkışmışlıktan kurtuluş olarak görüyor olabilirler” diye konuştu.

ÜCRETSİZ İZİN ALARAK ABD’DE KASİYERLİK YAPIYORLAR

THY personelinin iltica dışında ücretsiz izin alarak ABD’de şoförlük, kasiyerlik ve garsonluk gibi işler yaptığı da ifade ediliyor. HAVA-SEN Başkanı Seçim Seçkin Koçak, “Pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği alan veya ücretsiz izne çıkan kaptanlar dahil birçok personel bunu yaptı. Vizeleri olan ülkelerde bunu değerlendirip gidip oralarda çalıştılar” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir