Kahramanmaraş’ta 258.saatte Neslihan Kılıç Ebrar Sitesi enkazdan yaralı kurtarıldı

Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi enkazında arama kurtarma çalışması yürüten ekipler, depremden 258 saat sonra, 29 yaşındaki Neslihan Kılıç'ı sağ olarak kurtardı.

featured

Kahramanmaraş’taki Ebrar Sitesi enkazında arama kurtarma çalışması yürüten ekipler, depremden 258 saat sonra, 29 yaşındaki Neslihan Kılıç’ı sağ olarak kurtardı.

Kahramanmaraş‘a bağlı Onikişubat ilçesi, Ebrar Sitesi Z Blok, enkazında çalışma yürüten ekipler, bir kişinin canlı olduğunu tespit etti. Yoğun bir çalışmanın ardından ekipler 42 yaşındaki Neslihan Kılıç‘ı kurtardı. Depremin 258. saatinde enkazdan çıkarılan Kılıç, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

‘BİRİ EL KALDIRDI’

Neslihan Kılıç’ı kurtaran ekipte yer alan Elazığ geri dönüşüm işletmesi kepçe operatörü Adnan Eşim yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Biz enkazda temizleme yapıyorduk. Temizleme yaparken boşluk gördüm. Boşluğu takip ettim. Bir baktım yatak var. Yatağı köşesinden tutup hafifçe çektim. Biri el kaldırdı.

‘HEYECANDAN KONUŞAMADIM’

Heyecandan yatağı biraz daha çektim. Bu sefer de her iki elini kaldırdı. Durdum. Kendisi sapasağlamdı. Bir bayandı. Heyecandan konuşamadım”

Kılıç’ın babası Cuma Yalçınöz ise şöyle konuştu:

“Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum şu anda. Ne söyleyeyim diye onu düşünüyorum içimden. Son bir dileğim var. Kabul et Allahım diyordum. Cenab Allah herksin gönlüne göre versin. Kalbine göre versin. Ben hep onu düşünürüm ve düşündüğüm oldu. Yarım saat önce çantası, ardından kendisi geldi”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir