FETÖ’cü hesaplardan Kahramanmaraş provokasyonu! ‘Sığınmacı kampında asker şehit edildi’ yalanı

Türkiye'de sığınmacı provokasyonu yaparak bir iç savaş çıkarmak isteyen ırkçı çetenin destekçisi FETÖ terör örgütüne bağlı sosyal medya hesapları yalan ve provokasyon serilerine bir yenisini daha ekledi. Kahramanmaraş'ta geri gönderme merkezinde isyan çıktığı ve bir askerimizin şehit edildiği yalanını ortaya atan FETÖ'cü hesaplar yalanda ve provokasyonda sınır tanımadıklarını bir kez daha ispat etmiş oldu.

featured

Türkiye’de iç savaş çıkarmak ve halkı galeyana getirmek için uğraşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın güdümündeki FETÖ’cülerin yönettiği ırkçı sosyal medya trolleri, yalan ve algı dolu iftiralarla, sığınmacı düşmanlığını körüklemeye çalışıyor.

Kahramanmaraş Valiliği Geçici Barınma Merkezinde bir grup Suriyeli arasında geçtiğimiz aylarda huzursuzluk çıkmış;  olaylara ilişkin Kahramanmaraş Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Bir grup Suriyelinin arasında bugün saat 21:00 sıralarında tartışma sonrası huzursuzluk çıkmış, akabinde kolluk birimlerimiz gerekli müdahaleyi yapmış ve sükunet sağlanmıştır. Önemli bir olumsuzluk bulunmamaktadır.” denilmişti.

AYNI GÖRÜNTÜLERLE YENİ PROVOKASYON

Geçtiğimiz Haziran ayında Kahramanmaraş’taki bir geri gönderme merkezinde yaşanan gerginliğin görüntülerini sosyal medyada yeniymiş gibi paylaşan firari FETÖ’cülerin yönettiği Whisper adındaki Twitter hesabı, bir jandarma erinin de şehit edildiği yalanını yaymaya kalktı.

Ancak görüntülerin güncel olmadığı ve geçtiğimiz yıllarda bir firar girişimine ait olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu olayla ilgili de şehit veya yaralının olmadığı açıklanmıştı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kahramanmaraş Valiliği kentte yaşandığı söylenen olayla ilgili basın açıklaması yaparak dezenformasyona dikkat çekti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir