Kahramanmaraş’ta Muhammet Habib 140. saatte enkazdan sağ olarak çıkarıldı

Kahramanmaraş’ta depremin üzerinden 140 saat geçmesinin ardından inanılmaz bir kurtuluş daha yaşandı. Ekipler 27 yaşındaki Muhammet’i 10 saatlik zorlu bir çalışma sonucunda bulunduğu yerden çıkarıp sevinçle tekbirler getirdi. Habib, kurtarma ekiplerinin dua et bize ve kendine demesiyle İnsan Suresi'ni okuyarak duygu dolu anlar yaşattı.

featured

Kahramanmaraş‘ta meydana gelen ve 10 şehirde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6’lık iki büyük depremde şu ana kadar 24 bin 617 kişi hayatını kaybetti, 80 binin üzerinde vatandaş da yaralandı.

Enkaz kaldırma çalışmaları için devlet tüm imkanlarıyla seferber oldu.

140 SAAT HAYATA TUTUNDU

Onikişubat ilçesi Azerbaycan Bulvarı’ndaki 11 katlı Gözde Sitesi’nin 3. katında yaşayan 26 yaşındaki Suriyeli Muhammed Habip’ten ses alan Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.

KEPÇE KOVASINA BAĞLANARAK AŞAĞIYA İNDİRİLDİ

Yaklaşık 12 saat süren çalışmanın ardından ekipler, enkaz altında kalan Muhammed Habib’e yaralı olarak ulaştı.

Habib, kurtarma ekiplerinin dua et bize ve kendine demesiyle İnsan Suresi’ni okuyarak duygu dolu anlar yaşattı.

Daha sonra ise kepçe kovasına bağlanarak enkazdan aşağı indirilen depremzede, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Kendisine ulaşıldığı sırada Yasin-i Şerif okuduğu belirtilen Muhammed Habip’in su istediği kurtarma ekibine “İnsanlar beni görsün Allah’ın büyüklüğünden ibret alsın.” dediği duyuldu.

TEKBİRLERE KOLLARINI SAVURARAK EŞLİK ETTİ

Depremzedenin enkazdan çıkarılışı sırasında tekbir getirmesi üzerine kurtarma ekipleri ve alanda bulunanlar da tekbir getirdi.

‘BULDUĞUMUZDA YASİN SURESİ’Nİ OKUYORDU’

Kurtarma ekipleri ise yaşananlara ilişkin, “Buradayım yardım edin diyerek ses verdi. Aramalarda ses vurgusuna rastladık, termal aramalarda da tespit ettik. Hava boşluğunda kalmış.

Saat 10’da başladık. Yasin Suresi’ni okuyordu bulduğumuzda. Çıkarken kendisi yönlendirdi bizi. Hiltiyi verin ben çıkayım kırıp dedi.” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir