Kağıthaneli Iron Man kendi atölyesinde 1 saatte giyilebilen zırh yaptı

featured

Kağıthaneli Tolga Özuygur, ünlü oyuncu Robert Downey Jr.‘ın başrolünü oynadığı Iron Man filminden etkilenip kendi atölyesinde bir zırh yaptı. Filmdeki gibi ses kontrolüyle hareket edebilen zırh, bir saatte giyilebiliyor.

 

Çocukluktan bu yana Iron Man’in en sevdiği karakterlerden birisi olduğunu söyleyen Özuygur, “Çocukken hep aklımda keşke benimde bir demir adam zırhım olsa diyordum. Şuanda zaten Youtube kanalımda elektronik, robotik projeler yaptığım için bir anda aklıma ben neden kendime bir adet demir adam zırhı yapmıyorum diye bir fikir geldi ve bu şekilde zırhın yapımına başladım. Biraz pandemi yüzünden uzun sürdü yaklaşık 1.5 yıldır uğraşıyorum ve sonunda tamamladım” dedi.

 

Parçalarının tek tek 3 boyutlu yazıcılar ile üretildiğini ve sonrasında montajlandığını belirten Özuygur, “Zırhın tasarımı üç boyutlu baskıdan elektronik devre tasarımına ve bilgisayar programlamaya kadar pek çok ekipman içeriyor. Ayrıca zırhın gövdesinde nükleer enerji üreten bir ark reaktörü bulunuyor.Sonuçta filmlerde gördüğümüz kadar kolay giyilip çıkarılabilen ekipmanlar değil bunlar. İki kişi yardımı ile 1 saat içinde giyebiliyorum ve bu tarz bir şeyi giyip içinde hareket edebilmek çok zor. Bu yüzden buna göre farklı malzemeler kullanmak gerekiyor esnek olan yerlere esnek sert olan yerlere sert malzemeler.” dedi.

 

3 boyutlu yazıcılar kullanarak ürettiğini söyleyen Özuygur, “Zırhın tasarımı üç boyutlu baskıdan elektronik devre tasarımına ve bilgisayar programlamaya kadar pek çok ekipman içeriyor. Ayrıca zırhın gövdesinde nükleer enerji üreten bir ark reaktörü bulunuyor.Sonuçta filmlerde gördüğümüz kadar kolay giyilip çıkarılabilen ekipmanlar değil bunlar. İki kişi yardımı ile 1 saat içinde giyebiliyorum ve bu tarz bir şeyi giyip içinde hareket edebilmek çok zor. Bu yüzden buna göre farklı malzemeler kullanmak gerekiyor esnek olan yerlere esnek sert olan yerlere sert malzemeler.” dedi.

 

Ses komutlarını da algılayan bir zırh olduğunu söyleyen Özuygur, “Dünya’da ve Türkiye’de de bu tarz proje mevcut. Bu zırhın olayı bütün sistemlerin bir elektronik alt yapı ile kontrol edilebiliyor olması ve bunlarında ses kontrolleri ile aynı filmdeki gibi içindeki yapay zeka ile konuşarak kontrol edilebiliyor olması. Kaskın açılıp kapanmasından elindeki iticilerin ateş etmesine kadar pek çok kontrolü direk olarak zırhın içinden mikrofon yardımıyla yapay zeka ile konuşarak gerçekleştirmek mümkün.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir