Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı 22 Ocak Pazar günü açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının açılış tarihini duyurdu. Açılış 22 Ocak 2023 pazar günü yapılacak. Hatla birlikte Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada gidilebilecek.

featured

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın 22 Ocak Pazar günü açılacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattında incelemelerde bulundu.

Bakan Adil Karaismailoğlu, daha sonra Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın açılacağı tarihi açıkladı.

Bakan Adil Karaismailoğlu, ‘Dünyanın en teknojik ve modern kent içi raylı sistem projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 96 kmlik 6 hatta İstanbul için çalışıyoruz. Bu hatlar; Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattı yanı sıra; Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören- Bağcılar Kirazlı Metro hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Kazlıçeşme Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Altunizade Ferah Mahallesi- Çamlıca Camii Bosna Bulvarı Metro Hattı projeleridir. Bu hatlarımızı tamamlayarak, 284,3 kilometre olan İstanbulun raylı sistem ağını 380,2 kilometreye yükselteceğiz.’ dedi.

HATTA 9 İSTASYON OLACAK

Halkalı-İstanbul Havalimanı hattında 8 istasyon olacak. Gayrettepe istasyonunun da açılması sonrasında bu sayı toplam 9’a çıkacak.

Toplam uzunluğu 37,5 kilometre olacak hatta seyahat süresi 28,5 dakika olacak.

HALKALI-İSTANBUL HAVALİMANI HATTI

İstanbul Havalimanı’na gidecek diğer hatta da çalışmalar devam ediyor. Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattı projesinin yüzde 87’si tamamlandı.

Hattın devreye girmesiyle Arnavutköy ile Beşiktaş arasında seyahat 36 dakikaya inecek.

‘KENT İÇİ RAYLI SİSTEMLERİ KAZANDIRMAK İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ’

‘Birileri bugüne kadar bunu öğrenememişler. Projeleri kullanınca örnek alırlar metro hattı nasıl açılır öğrenirler. Şehirler büyüyor, nüfus artıyor, üretim gelişiyor. Tabi bunun sonunda ulaşımı ferahlatacak, hızlandıracak çözümlere ihtiyaç da artıyor. Bu noktada metro ve tramvay gibi raylı sistemler öne çıkıyor.

Bakanlık olarak büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımız için kent içi raylı sistemleri kazandırmak için aralıksız çalışıyoruz.

Milletimiz de bizden teveccühünü esirgemedi. Yaptığımız işler milletimiz için gurur kaynağı oldu. Milletimiz suyu getirenin de testiyi kıranın da kim olduğunu gayet iyi biliyor. Biz mega projeleri hayata geçiriyoruz. Marmaray, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul İzmir otoyolu ve metro projelerimiz gibi tüm dünyanın gıpta ile baktığı projelerle İstanbul’u bambaşka bir noktaya taşıdık.

İstanbulluların yaşam kalitesini yükselttik. Biz her zaman İstanbulluların yanındayız. Kimsenin şüphesi olmasın İstanbul’a hizmet aşkımız asla bitmeyecek. Proje ve yatırımlarımız devam edecek.’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir