Kadir Topbaş döneminde Hollanda’dan alınan ve kullanıma uygun olmayan 65 milyon TL’lik metrobüsler çürüdü

featured

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hollandalı Advanced Public Transport Systems (APTS) adlı firmadan Phileas marka, 50 körüklü metrobüs alınmasına karar vermiş, metrobüslerin tanesi 1 milyon 307 bin 950 Euro’ya, muadillerinin yaklaşık dört katı fiyata satın alınmıştı.

Otobüsler, İstanbul yollarının fiziki koşullarına uyum sağlayamadığı gibi, alındıkları günden itibaren sağlıklı şekilde çalışmamışlardı.

GARAJDA ÇÜRÜDÜLER

Teknik sorunları ve imalat hataları da olan metrobüsler bir yıl sonra arızalanmaya başlamıştı. Kısa sürede araçlar kullanılamaz hale gelmiş ve atıl duruma düşmüştü.

65 milyon euroya alınan ve bir yıl sonra arızalanmaya başlayan metrobüsler Edirnekapı ve Hasanpaşa garajlarında akıbetleri belli olmadan bekliyor.

TOPBAŞ BERAAT ETMİŞTİ

İBB’nin CHP’li üyesi Hakkı Sağlam, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla şikayetçi olmuştu.

Topbaş açılan davada 2014’te savunma yapmış, topu İETT’ye atmış ve ihaleyle ilgisi olmadığını savunmuştu. Mahkeme, Topbaş’ın beraatine karar vermişti.

İBB İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİNDEN TEPKİ

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Skandal! İETT Üzerinden AKP Dönemi soygunu! Zarar 600 milyon! 60 araç üreten Hollandalı şirket 50 adetini İBB ye satıyor ve sonra batıyor. Her şey ortada!”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir